Уряд пішов у відставку. Чи підтримуєте? (Для обговорення)

Уряд пішов у відставку. Чи підтримуєте?  (Для обговорення)

Сьогодні, 4 березня, Верховна Рада України звільнила Олексія Гончарука з посади Прем’єр-міністра.

Відповідний проєкт постанови підтримали 353 депутати на позачерговому засіданні парламенту, повідомив Укрінформ. 

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 353 народних депутатів із 411 зареєстрованих в сесійній залі. Постановою передбачається прийняти відставку Гончарука.

Відставка прем’єр-міністра має наслідком відставку всього складу Кабінету міністрів: віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, віце-прем'єра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міністра Кабінету міністрів - Дмитра Дубілета, міністра оборони Андрія Загороднюка, міністра закордонних справ Вадима Пристайка, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра фінансів Оксани Маркарової, міністра енергетики та захисту довкілля Олексія Оржеля, міністра інфраструктури Владислава Криклія, міністра розвитку громад і територій Дениса Шмигаля, міністра освіти і науки Ганни Новосад, міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, міністра культури, молоді і спорту Володимира Бородянського, міністра соціальної політики Юлії Соколовської, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди.

Після голосування Гончарук та весь склад Кабміну залишили сесійну залу Верховної Ради.

Напередодні Гончарук подав у Раду заяву про відставку.

Відео дня

На місце Гончарука планується призначити чинного віцепрем'єр-міністра, міністра розвитку громад та територій Дениса Шмигаля.

Гончарук був обраний Прем'єр-міністром 29 серпня 2019 року. До цього він очолював аналітичну організацію "Офіс ефективного регулювання" (BRDO).

Верховна Рада 4 жовтня 2019 року затвердила Програму діяльності уряду, запропоновану Гончаруком. Згідно із законом про Кабмін, після затвердження програми діяльності парламент 12 місяців не може розглядати питання про відповідальність уряду і звільнити його. Звільнення можливе лише у разі, якщо Прем'єр-міністр сам напише заяву про звільнення.

Серед досягнень свого Кабміну Гончарук назвав макроекономічну стабільність, низьку інфляцію, початок великої приватизації, повідомляє УНІАН.

«Наш уряд змінив менеджмент в десятках компаній – на Одеському припортовому заводі, на «Артемсолі», на «Енергоатомі» і так далі. Ми боролися з корупцією на всіх ділянках, які довірені нам президентом, парламентом і українським народом. Ми прикрили багато тіньових схем, тому за останній місяці на нас вилилися тонни бруду в засобах масової інформації. Але ми не відступили, і я повинен подякувати нашим міністрам, які багато разів ухвалювали складні рішення», - сказав він.

Гончарук зазначив, що шість місяців – це дуже короткий термін для оцінки будь-якого уряду, але він упевнений, що українці вже зараз відчувають роботу Кабміну, наприклад, у своїх платіжках.

«Ми забезпечили макроекономічну стабільність, у нас рекордно низька інфляція, ми зробили рекордно низьке, якісне, вигідне розміщення єврооблігацій, ми рекордну кількість об'єктів виставили на приватизацію, провели успішні концесійні конкурси та багато зробили з вами разом, але розумію, що цього може бути недостатньо», - сказав прем'єр.

Також Гончарук зазначив, що парламент повинен завершити розпочаті реформи, а саме – запуск ринку землі та ринку капіталів, лібералізацію трудових відносин.

А ви як вважаєте, Гончарук вчинив правильно, що написав заяву про звільнення? Відповіді пишіть в коментарях. Який міністр виявився найбільш провальним?

Довідка

29 серпня 2019 року Верховна Рада призначила Гончарука на посаду прем'єр-міністра та затвердила склад уряду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • ПишаюсьТобоюЮрчик!!!

  • Саша Крест

    вірним шляхом йдемо у Совок... знову... бідна Україна... януковських ригів повернули...

    Володя але ти не чемний. reply Саша Крест

    Ще тобі до розкажу путін хуйло не мій призидент я його не обирав хай котися в свій імперський смердючий не митий совок разом з моторолами і їм подібними  тому саня Слава Україні.

    Кошамба з Планети Мяу!!!! reply Володя але ти не чемний.

    Володя але ти не чемний. reply Саша Крест

    Саня як не крути він призидент України офіційно обраний народом України ну то що там є дебіли вибач на слові то де їх нема хоч я і за зелю не голосував голосував за пороха як що це тебе так турбує в пороха тож було не все бендж тому в мене для тебе відповідь одна Украіна Єдина і не ділима.

    Кошамба з Планети Мяу!!!! reply Володя але ти не чемний.

  • Діонісій

    нових клоунів понабирають!
  • ВолодяУкраїна!!!

    Підтримую не справились у відставку Арсен Борисович поки що справляється люди може не нові але Украінці  освідченні з життєвим надбанням дуже надіюсь що більше ніколи не побачу тих хто казав платити за комуналку собаками на мою думку це правильне рішиня президенту України хочу побажати міцного здоров`я янгольського милосердя та успіху пане призидент України Україна це вся ваша родина Слава Україні пане призидент України!!!

    Саша Крест reply ВолодяУкраїна!!!

    "янгольського милосердя та успіху пане призидент України"... ))) оце загнув так загнув... це про Віслюка Оманського? реготав до нестями...

    Кошамба з Планети Мяу!!!! reply Саша Крест

    Володя але ти не чемний. reply Саша Крест

    І я саня йому буду допомагати він мій президент моєї держави Україна іншого у мене сьогодні не має тому для мене не проблема поганяти зе бобіків чи ригів чи порохо ботів чи ющинків чи опо блок чи свободу чи бют мені головне щоб в Україні все було гаразд і армія була сильна є сильна армія значить є безпека є безпека значить буде економіка .

    ЗаберитьВолодіКлючіВідТанка=) reply Володя але ти не чемний.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up