Партнер рубрики Події

Увага! Перелік довідок, які більше не потрібно подавати для отримання соціальної допомоги

Увага! Перелік довідок, які більше не потрібно подавати для отримання соціальної допомоги

З 10 липня відбулися зміни для отримання соціальних послуг в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради. 

 

Відтепер тернополянам не потрібно приносити довідки про зареєстрованих осіб в житловому приміщенні (про склад сім’ї) або довідку про реєстрацію місця проживання. Відповідне розпорядження підписав міський голова Сергій Надал.

Працівники управління соціальної політики отримали доступ до Реєстру громади та самостійно формуватимуть відповідні Витяги з реєстру про зареєстрованих осіб в житловому приміщенні.

Такий крок створить зручності для мешканців громади при оформленні документів щодо призначення соціальних допомог, пільг і субсидій на оплату житлово – комунальних послуг, адже тернополянам більше не потрібно звертатися за отриманням цих довідок до ОСББ або ЖЕКів.

Відео дня

Такі довідки більше не потрібні при призначенні десятка різних соціальних послуг:

  • Допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.
  • Допомоги на дітей одиноким матерям.
  • Допомоги особі з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.
  • Допомоги особам, які немають права на пенсію та інвалідам.
  • Допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.
  • Субсидій на оплату жттлово – комунальних послуг.
  • Адресної безготівкової допомоги з коштів місцевого бюджету.
  • Технічних та інших засобів реабілітації особам з інвалідністю.
  • Інших соціальних виплат і пільг.

Увага! У випадку, якщо окремі особи в управлінні соцполітики у вас вимагатимуть такі довідки - повідомте про це начальника управління за тел. 25-06-11 або пишіть на фейсбук-сторінку Тернопільської міської ради.

До слова, наразі Тернопільська міська рада працює над тим, щоб подібну ініціативу реалізувати ще й у освітній сфері, що, у свою чергу, залишить у минулому необхідність оформляти тисячі довідок щороку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Леся Турко

    А якщо зареєстровані , а не проживають - то як це довести тепер?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up