Уже є новий керівник управління СБУ в Тернопільській області. Що про нього відомо?

Уже є новий керівник управління СБУ в Тернопільській області. Що про нього відомо?

Юрій Борейчук очолить Управління СБУ в Тернопільській області. Указ президента з'явився у четвер, 7 листопада.

"Призначити БОРЕЙЧУКА Юрія Івановича начальником Управління Служби безпеки України в Тернопільській області. Президент України В.ЗЕЛЕНСЬКИЙ", - такий текст указу. 

Що відомо про нового очільника служби СБУ?

У відкритому доступі інформації не так вже й багато. 

Відео дня

Ми знайшли публікації, де журналісти програми «Схеми» Рідосвобода у 2017-му дослідили достаток працівників економічного управління Служби безпеки України на прикладі їхнього автопарку. Вони розповідали про життя працівників управління СБУ, яке вони так ховають від громадськості. Мова йшла про те, як колеги щодня "відстежували", хто на яких авто приїжджає в управління СБУ. Один із фігурантів матеріалу, за інформацією журналістів "Схеми", і є Борейчук Юрій Іванович. 

"16 травня знімальна група програми помітила ще одного чоловіка, який часто приїжджає до управління на Toyota Land Cruiser, вартість моделі якого становить близько 70 тисяч доларів. В один із днів він паркується, закриваючи іншим проїзд, забирає з авто папку з логотипом СБУ,  віддає ключі іншому чоловікові, говорить з кимось по телефону і прямує до будівлі управління.

Іншого разу він паркується вже за рогом, але знову-таки заходить у будівлю управління. Цей чоловік – Юрій Борейчук. Він давно працює в Службі безпеки. Інформація про це та фото службовця є у відкритих джерелах.

Відповідно до офіційної біографії, розміщеної на сайті Дніпропетровського університету залізничного транспорту, який пишається своїм випускником, Юрій Борейчук розпочав кар’єру в СБУ у 1994 році. Потім перевівся до центрального управління, а згодом навіть очолив управління, яке має запобігати економічним злочинам у транспортній галузі. У 2005 році його призначали перевіряти фінансово-господарську діяльність «Укрзалізниці».

Станом на 2015 рік Юрій Борейчук працював у 3-му управлінні Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки. Схоже, Юрій Борейчук працює в управлінні й досі, тож на дорогу автівку за 70 тисяч доларів, яка і оформлена безпосередньо на нього, вочевидь, міг заробити тільки в СБУ. При цьому Юрій Іванович Борейчук заперечує, що він Юрій Іванович Борейчук. А на запитання про те, звідки у нього кошти на Land Cruiser, і яка наразі зарплата у Службі безпеки України, відповідає коротко: «Робіть запит».

Юрій Борейчук не хоче говорити далі і просто йде, грюкнувши дверима", - йдеться у тексті. 

Щоб розпізнати інших власників авто, номерів яких, ймовірно, немає в оперативних базах, «Схеми» звернулися безпосередньо до Служби безпеки України із запитом.

"У ньому попросили дати відповіді на питання: чи є користувачі перелічених автівок співробітниками СБУ, чи проводилась перевірка щодо їхнього стилю життя їхнім доходам. За годину до виходу сюжету в ефір, коли автори вже не мали технічної можливості вносити будь-які зміни у зміст сюжету, редакція отримала лист від СБУ. У ньому представники Служби безпеки застерегли журналістів від видачі матеріалу в ефір, навівши кілька статей законів, які нібито будуть порушені у разі оприлюднення цього сюжету", - йдеться на сайті Радіосвобода. 

На офіційній сторінці тернопільського управління СБУ у Фейсбуці інформації про нового очільника наразі немає. Ми звернулися з офіційним запитом, аби дізнатися, чи належить авто, вказане у сюжеті Радіосвободи, пану Борейчуку. Адже декларації працівників Служби безпеки України залишаться закритими для громадськості.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Zinovii Dunets

    А обіцяв  Зеленський побороти корупцію.
  • Ольга

    это не тот крышевальщик, чья жена курирует таможню с пятидесятью квартирами во Львове?
  • П е т р о

    Должность начальника управления СБУ в Тернопольской области получил Юрий Борейчук.
    Соответствующий указ президента Владимира Зеленского опубликован на сайте главы государства, сообщает UAportal.
    Журналистку "Радио свобода" Валерию Егошину возмутило такое решение, поскольку Борейчук был героем сюжета "Схемы: коррупция в деталях" о коррупции в экономической контрразведке Службы безопасности Украины.
    Юрий Борейчук с 90-х годов работает в СБУ.
    "Оформил дорогой Land Cruiser (около 70 тисяч долларов) прямо на себя, во дворе управления СБУ парковался чуть ли не в центре, и выходил из авто с папочкой СБУ - настоящий контрразведчик. После этого найти дополнительные подтверждения было легко - за несколько десятков лет на службе их собралось предостаточно. И это придало цинизма заявлениям СБУ о том, что своим сюжетом мы могли нарушить ЗУ "О борьбе с терроризмом" - мол, раскрыли контрразведчиков", - написала журналистка.
    "Уже второй герой моих сюжетов получит должность в "обновленной" Службе безопасности Украины. Иван Баканов, это точно обновление? И сколько еще героев журналистских расследований готовятся на должности?", - добавила Валерия Егошина.

    UpToNoGood reply П е т р о

    він займався в сбу самим хабарним сектором - боротьбою з економічними злочинами. це дуже небезпечні ребята. вони можуть тягнути дуже багато корупції і знають дуже добре як сховати гроші.
  • Ігор

    одні хабарники ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up