В активному пошуку: порвали телевізійну «Лігу Сміху», але тричі вилітали з тернопільської

В активному пошуку: порвали телевізійну «Лігу Сміху», але тричі вилітали з тернопільської
  • Вони вперше виступили на телевізійному гумористичному шоу «Ліга Сміху» у восьмому сезоні і «розірвали» його. Троє гумористів, які мають тернопільське коріння, стали чемпіонами проєкту. 
  • Нам вдалось поспілкуватись з новими зірками. Що розповіли про фінал?

Руслан Клімович, Василь Мандрук та Степан Вікоброда переконують, що і уявити не могли, що стануть телезірками. Глядачів взяли галицькими діалектами, невимушеністю та новим форматом гумору. Про це кілька разів з телеекранів говорили ведучі шоу. Зараз у Тернополі живе лише один учасник команди, інші — роз'їхались у світи. Але історія створення веде саме у Файне місто. 

— Нашій команді вже сім років, усе почалось на базі ТНМУ ім. Горбачевського. Завжли кажемо місто Тернопіль, оскільки все почалось тут, — каже Руслан Клімович. — Я приєднався до команди у 2015 році, якраз перед стартом Тернопільської «Ліги Сміху», куди ми успішно не пройшли (посміхається прим.ред).

Володимир Дантес на "Лізі сміху" обскакав Машу Єфросініну та Олександра  Пікалова з "Квартал 95" - ЗНАЙ ЮА

Відео дня

Чому в активному пошуку?

Назва команди «В активному пошуку» теж має свою історію. За словами учасників, в час коли її обирали, в Україні  була популярною соціальна мережа «Вконтакте». Серед сімейних статусів, які можна було вказати в профілі, найкумеднішим, на їх погляд, був «в активному пошуку». Склад команди не завжди був таким, як зараз. Учасники то приходили, то йшли. А ті хто залишався, завжди були у пошуку нових колег.

— До 2019 року ми активно їздили на різні виступи, здебільшого в Західній Україні, ну і пробували свої сили в Тернопільській «Лізі Сміху», де за три роки, так і нічого не змогли досягнути, — продовжує пан Клімович. — З 2015 року по 2019 рік в команді було лише двоє учасників: я і Василь. У 2019 році Василь переїжджає до Львова, у зв‘язку з працевлаштування в львівську стоматологію. В той момент виникає творча пауза, і через три місяці ми розуміємо, що або це кінець, або терміново починаємо щось робити. Тоді ж подали заявку на Західну Лігу Сміху, яка тоді проходила одразу в двох містах — Рівне і Львів. 

Кухар, держслужбовець і стоматолог

У фінальному випуску «Ліги Сміху» зі сцени учасники розповіли про те, що один з них працює стоматологом, другий — держслужбовець, третій — кухар. Журналістці «20 хвилин» наступного дня після фіналу з офіційної сторінки в Instagram Степана охарактеризували, як прийомного.

— Перед Західною Лігою ми в команду собі взяли Степана, який до того виступав в дрогобицькій команді «ФІфа», що на той момент припинила своє існування. Степан працював піцейолою, зараз не знаю, Степан непонятний, — посміхається Руслан. — А я ні, не збрехав. Я держслужбовець. Про Василя вже сказав, що він стоматолог у Львові.

З відкритих джерел в мережі ми з'ясували, що Руслан працює адміністратором територіального сервісного центру ГСЦ МВС в Тернопільській області. 

У 2019 році «В активному пошуку» перемагають в західнній Лізі та їдуть на фестиваль в Одесу. Але телевізійна ліга і тут їм не підкорилась. Хлопці пройшли лише в другий етап та покинули проєкт. 

Ще практично два роки виступів не було через ковід.

Месть бабки за Колобка - В Активном Поиске | Юмор и Лучшие Приколы Лига  Смеха 2021 - YouTube

«Кайфанули від цього етапу»

— Цей сезон важко описати словами, одні емоції. Ми раді, що в нас вийшло потрапити  в телевізійну лігу, адже це те місце, куди прагнуть пройти всі команди, які займаються цією справою. Це просто вауууу, ми були в шоці! З номерів, які ми показали на 1+1, важко нам виділити якийсь, бо над кожним важко працювали, і любимо усі. І хоча не завжди все йшло так, як хотілось, але загалом, ми задоволені. Ми щасливі, що не тільки ми кайфанули від цього етапу свого жття, але й є фідбек від глядачів. Коли ти бачиш, що те, над чим ти працював протягом тижня, викликає позитивну реакцію залу, тоді ти в той момент щасливий, — каже тернполянин. 

Зірковим тренером команли був співак Володимир Дантес. А ми вирішили запитати в хлопців, чи не образився артист на них за те, що кілька разів зі сцени обізвали його «псіною».

— З Дантесом знайшли контакт одразу, він нам багато помагав, мотивував. Десь ми йому підказували, і через те, в нас все гармонічно виглядало. Коди ми їхали на фестиваль, ми одразу знали, до кого ми хочемо попасти, і дуже зраділи, коли він піднявся на нас. На псіну не ображається, бо знає, що це все зроблене з любов’ю, — говорить гуморист.

Стало відомо, хто виграв «Лігу Сміху»

Руслан каже, що до останнього не вірив, що в те, що все це трапилось з його командою.

— Ми, звичайно, думали про перемогу, але не підозрювали, шо це буде у нашому дебютному сезоні! Ми щасливі, що кубок головного чемпіонату країни з гумору відправився до Файного міста, каже він.

Плани на наступний сезон його команди хлопець не розкриває: Аби Бог дав дожити, — посміхається він.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Svitlana Zvanitays

    Молодці!

keyboard_arrow_up