Партнер рубрики Події

В Ічню, де вибухають склади з боєприпасами, поїхали тернопільські піротехніки. Там евакуйовують людей

В Ічню, де вибухають склади з боєприпасами, поїхали тернопільські піротехніки. Там евакуйовують людей
  • Вибухи на складах з боєприпасами поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області розпочались близько 03.40 9 жовтня. 
  • Повітряний простір у радіусі 30 км закритий. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинили. 
  • З Ічні та найближчих населених пунктів евакуювали більше 12 000 осіб.

З управління ДСНС в Тернопільській області на Чернігівщину відправили піротехнічний підрозділ. 

- Піротехнічний підрозділ займається суто знищенням та знешкодженням вибухонебезпечних предметів на території області, - повідомили в управлінні. - Також їх залучають до проведення таких операцій на території інших областей. Вони брали участь у Новобогданівці, Калинівці, Лозовій. Вони мають великий досвід роботи в таких ситуаціях. І сьогодні, 9 жовтня, їх в екстреному порядку залучили до роботи на Чернігівщині. 

Як повідомляють в управлінні ДСНС, інформація про пожежу та вибухи на території 6 арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба у Ічнянському районі Чернігівської області надійшла о 03.40 9 жовтня. Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія – 402 га. Евакуювали близько 10 000 осіб. 

Відео дня

Із 04.22 закрили повітряний простір у радіусі 30 км. Рух залізничного та автомобільного транспорту призупинили. 

Організовано роботу оперативного штабу. По тривозі підняли підрозділи ДСНС, Нацполіції та Нацгвардії. У МВС створили оперативні резерви з Нацполіції та Нацгвардії. Привели у готовність медичні літак і вертоліт та два літаки АН32-П.

До місця події направили 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок - 107 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з м. Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

У прилеглих областях привели у готовність 23 пожежні розрахунки - 23 одиниці техніки та 109 чоловік особового складу. Сформували зведений загін з 27 одиниць техніки та 115 чоловік особового складу. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    можливо, що їх розікрали давно, а тепер "випадково" вони вибухають, склади охороняються і досить таки добре.
  • Саша

    В країні війна а ті мудаки склади не можуть прикрити, береш дрон, чипляєш до нього пів-літра бензину і вперед. Чому не ставлять глушилки? Чи країна має багато грошей на боєприпаси?
  • ігор

    ну чи не дибіли? скільки ще складів мають підпалити щоб до них дійшло що склади треба ОХОРОНЯТИ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up