Партнер рубрики Події

В Італії на колії знайшли мepтвoю молоду заробітчанку з Тернопільщини (оновлено)

В Італії на колії знайшли мepтвoю молоду заробітчанку з Тернопільщини (оновлено)
  • В італійському місті Неаполь на колії знайшли мepтвoю 30-річну українку родом з cелища Коропець Тернопільської області.
  • Жінка перебувала з мамою нелегально на заробітках, тому наразі є складнощі з доправкою тіла на Батьківщину. 

Про це написала користувач Ines Inna у групі “Українці в Італії (об’єднуємось в єдину групу!)” у Facebook:

“Українці, хто як не ми? 31.01.2018 в Неаполі було знайдене тiло Оксани Яцків. Родина мepтвої дівчини просить допомоги у всіх вас щоб відправити тiло в Україну, де двоє маленьких дітей хочуть побачити останній раз маму. Українці, давайте об’єднаємося у цей скрутний час для родини! Допоможіть".

Також Ines Innа опублікувала номер картки довіреної людини мами померлої, на яку можна скидати кошти допомоги: 5333 1710 5876 3901 (postepay).

Відео дня

Інформацію про смерть розмістило також в соцмережі українське консульство в Італії.


 

 

В селищній раді Коропця інформацію про смерть заробітчанки підтвердили. Односельчани кажуть, що тіло ще досі не доставили в Україну через брак коштів.

- Оксана Яцків справді колись жила з мамою в Коропці, і те, що вона померла - факт, - повідомила працівниця селищної ради Тетяна Мельничук. - Про причини смерті нічого не знаю, тільки те, що прочитала у "Фейсбуці". В Оксани залишилось двоє дітей, але в Коропці вони не живуть: одна дитина з бабусею, інша з батьком.  В селищі поки що допомоги не збирають, принаймі мені про це невідомо. 

Ліля Яворська, яка також перебуває на заробітках в Італії, повідомила, що Оксана і її мама перебували в Італії нелегально, тобто без документів. Тому відповідно і карки, щоб скидати гроші в них немає. Хто хоче допомогти, варто стежити за оновленнями в групі "Українці в Італії" у Facebook. Там щоразу з'являється нова інформація щодо жінки

- Консульство допомагає, не знаю подробиць. Кажуть , що знайшли тіло на переїзді, зараз розслідуванням займається поліція. Наразі  мені не відомо про кошти, - каже пані Яворська. 

- Генеральне консульство України в Неаполі допомагає з питанням перевезення тіла українки для поховання в Україні , - повідомив  "20 хвилин"  заступник Директора Департаменту консульської служби МЗС України, начальник управління консульського забезпечення в Департаменті Василь Кирилич. - Зараз вирішують питання щодо оплати за ритуальні послуги та перевезення тіла в  Україну. Як тільки матимемо інформацію, що стало причиною смерті цієї жінки, повідомимо. Тривають слідчі дії.

Коли тіло загиблої Оксани Яцків доправлять в Україну наразі невідомо. 

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Оксани Яцків. Вічна їй пам'ять. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • бурундук

    Та полюбому вбив хтось, якраз перед новим роком п"яних придурків багато ходить
  • Olga Tanina

    Шо зробиш, як наші чоловіки пси бродячі, ні відповідальності перед дітьми, ні морального виховання, тай змушені жінки тягти все на своєму горбу
  • Dasha Kotushchuk

    Був би в країні порядок і нормальна влада, люди б не їхали на заробітки! А так половина людей вже давно поїхалм хто куди, а інша половина на чемоданах сидить!  В тих країнах де найкращий рівень для проживання, чомусь люди нікуди не їздять на заробітки!
  • Borys Karnatovskyi

    vu bezmozgli komentatoru!!!

    nik kolash reply Borys Karnatovskyi

    чим безмозглі, що батьки залишають сиротами своїх діток на невизначений термін, коли їдуть, а потім в результаті  таких от жахливих подій на чужині, залишають їх сиротами назавжди!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up