Пожежа на Тарнавського. У квартирі зайнялась ялинка (ОНОВЛЕНЕ)

Пожежа на Тарнавського. У квартирі зайнялась ялинка (ОНОВЛЕНЕ)

Пожежа у квартирі на вул. Тарнавського, 16 трапилась близько 17.00 у понеділок, 9 січня. Евакуювали цілий під'їзд.

- У квартирі на другому поверсі зайнялась штучна ялинка, - повідомляють в прес-службі управління патрульної поліції Тернополя. - Через пожежу рятувальники разом з патрульними евакуювали людей з усього під'їзду. 

Як повідомляють в управлінні ДСНС України у Тернопільській області повідомлення про пожежу на Тарнавського до них надійшло 09 січня о 16:40. Туди відразу виїхало три пожежно-рятувальні підрозділи.

- На місці рятувальники встановили, що пожежа виникла в квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового багатоквартирного житлового будинку, - повідомляють в управлінні. - Площа пожежі становила 22 м. кв.

Відео дня

Previous Next

Пожежники, за допомогою  спеціального обладнання, врятували 19 людей, серед них було 5 дітей. Також рятувальники на свіже повітря вивели 21 мешканця цього будинку, в тому числі 4 дитини та не допустили перекидання пожежі на сусідні квартири.

- Під час пожежі 57-річний власник квартири отруївся чадним газом, - кажуть в управлінні. - Його забрали до лікувального закладу. 

Пожежу локалізували в 17:20, а в 17:28 повністю ліквідували. Пожежа знищила речі домашнього вжитку, меблі, облицювання стін, стелі та вікно квартири.

За фактом пожежі проводиться перевірка працівниками ГУ НП в області. Причина виникнення пожежі та матеріальні збитки встановлюються.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталія Щур

    А те, що пожежна машина приїхала без води - чому не написали?
  • Тернопіль Вантажники

    дуже сумно. у всіх святковий настрій а тут ...
  • Nick Table

    Це всьо Дід Мороз, це він сказав: раз, два, три ялинка гори ...
  • Анонім

    А, що там думати купляють люди всяке китайське г....... ,а потім дивуються чому вигорає ціла квартира . Ті китайці вже взагалі обнагліли в плані електрики ,то переноски з тонкого алюмінієвого дроту ,то контакти в розетках замість латуні ставлять сталь ,а в всяких новорічних електричних прикрасах на ялинку взагалі провода товщиною з волосинку ,що все то діло в руках  розсипається. Вже була стаття в 20 хвилин "Китайський ширпотреб або шлях до пожежі" почитайте там все розписано чому горять квартири. Ще забув сказати про китайські ліхтарі ,то це взагалі капец всьому рахуйте ,що в любий момент під час зарядки може загорітися  це китайське чудо оскільки елементи ті дов......и ставлять на 250 В ,а має бути хоча б на 630 В і в тих ліхтарях відсутній жодний захист ,а ще монтаж елементів виконани навісом ,а не на платах хоча таке явище зустрічається в дешевих варіантах але тонкі провода і гнилі елементи майже в усіх виробах. Люди дивітся ,що купляєте ,а то на ремонти  витрачаєте тисячі ,а на електричних виробах економите .Ось до чого призводить економія .

    Oleg Kolisnyk reply Анонім

    А що ви хочете нормальне купити за таку ціну як продають? Завжди як щось купляєте переведіть в  долари по курсу валют. Не може нормальна якась річ коштувати 1, 2 чи 3 долари хіба який сувенір кнопка. Чи то переноска електрична  чи то лопата для розчищання  снігу.  Лопата за 100 грн це менше як 4 $. Але нею не можливо сніг розгорнути бо бляшка тоненька гнеться. Те саме і переноска за 1 $. Китайці вже самі з нас сміються що ми таке скупляємо. Це і зарядні до телефонів і наушники і все що є. Я розумію що для нас дорого навіть 100 грн дати але для чого купляти непотріб. Ми не настільки багаті щоб купляти дешеві речі. Краще дати наприклад за лопату для снігу 20$ і мати на все життя ніж купити за 3 $ і навіть разу не відгорнути снігу. І так стосується будь-якої речі. Скупий платить двіччі  а лох завжди.

    Анонім reply Oleg Kolisnyk

    Так у людей є вибір ніхто їх не заставляє купляти то китайське г..... . Мене просто дивують люди котрі на ремонти квартир ,на облаштування цих квартир витрачають шалені гроші ,а на дрібнички ,котрі всі ці ремонти , меблі техніку просто можуть похерити в один момент особливо увагу  не звертають.Діло навіть не в ціні оскільки навіть дорожчі речі так само можуть бути г..... просто наші люди в тому не розбираються , а продавці не заінтересовані говорити ,що то г....... хоча прекрасно про це знають . Так само є люди, котрі на стару алюмінієву проводку навантажують сучасні електричні чайники ,бойлери, праски  ,а потім починають міняти автомати з 10А на 25 А ,32А, 50А і навіть не думають ,що стара алюмінієва проводка максимум 19 А витягне ,а ще якщо врахувати ,що ця проводка виконанна в коробках на скрутках, то і маємо те ,що горить проводка в квартирі або щитку  . В даному випадку я так думаю ,що у людей або не було захисту ,або автомати на великий струм стояли ось і виникла пожежа   . На мою думку краще електричні товари купляти в спеціалізованих магазинах де можуть проконсультувати і допоможуть вибрати якісний товар з сертифікатами , паспортами,описом. А ще хто вміє тримати паяльник в руках, то просто розібрати цей китайський товар типу ліхтарі,радейки ,електричні прекраси на ялинку і таке подібне і  поставити туда звичайний запобіжник на 220 В    така дрібничка допоможе врятувати майно . В радянській апаратурі завжди ставили запобіжники на 220В і не було проблем . Мені просто дивно ,що значить на базарах такі товари ,як мясо ще перевіряють лабораторії ,а всякі електричні товари ніхто не контролює , а ще скільки товарів приходить з китайських інтернет магазинів котрі теж ніхто не контролює . А ще ніхто не інформує про такі небезпечні китайські товари і ,які наслідки від них можуть бути  .

    Vlad Vladuk reply Анонім

    а таке питання по проводці, стару алюмку скручували а тепер мідну як з'єднують?

    Oleg Kolisnyk reply Vlad Vladuk

    Так само скручують, не знаю до чого то було написано що стару алюмінюву скручували. Скрутка надійніше будь-яких інших болтових зажимів які з часом потрібно дотягувати.

    Анонім reply Oleg Kolisnyk

    Хто вам сказав ,що скрутка це надійне зєднання .Не пишіть того чого не знаєте . По всіх будівельних нормах всі скрутки повинні були паятися ,або обжиматися в тому числі і алюміній . Ви ще напишіть що скрутка мідь з алюмінієм це теж добротна скрутка . В ті часи просто цим ніхто не заморочувався оскільки такі скрутки без пайки витримували навантаження в 1,2 кВт ,що було вказано в договорах з РЕМом тому ніхто нічого і не паяв бо гнали план, і гнали так ,що при вимкненому вимикачі на лампі була фаза ,що вже є порушення і нічого закидали штукатуркою і вже ніхто нічого не розбирався , а то ,що на одній групі сиділо дві кімнати і це все теж навантаження на одну скрутку з купою проводів . Зараз також скручують ,але зараз ведуть суто мідь ,котру можна нормально скрутити по декілька раз і ведуть окремо по групах . Щодо болтових зажимів теж не пишіть херні оскільки болтове зєднання ,а точніше зєднання на клемник  це теж надійне зєднання навіть краще ніж скрутка і не треба писати ,що воно розбовтується . Якщо нормально зробити ,а саме провід  вигнути в кільце,підібрати нормальний клемник ,а не його пародію, і саме основне це гравер під  головку болта ,що багато електриків про цей елемент забувають ,а він не дає послаблювати контакт при ударних струмах . Наведу приклад у себе в квартирі в головній коробці  де в  скрутку сходилося 5 алюмінієвих проводів на фазу і 5 провода на нуль  ці скрутки грілися при навантажені типу пралка або праска,і так грілися ,що розплавили політеленовий ковпачок котрий ізолював ці скрутки . Після того ,як всі ті скрутки я переніс на клемник нагрівання пропало, і по нинішній день нічого не гріється і нічого не дожимається протягом 6 років.  Ще до теми у себе на дачі я проводку робив сам, і робив так ,як для себе  як пише книжка:  всі провода  у мене ВВГнг,ВВП в металорукаві ,всі зєднання суто на клемниках типу ТВ на струм 35 А ,всі розподільчі коробки на даху в металевих коробках  ,все розділено по групах ,розетки ,вимикачі із латунними контактами, і на відповідний струм, автоматичні вимикачі підібрані і розраховані по струму  і все служить по нинішній день без всяких проблем і дотягувань . Зробив і забув . А ,то ,що люди зараз масово застосовують всякі зажими типу засунув 4 проводи і думають ,що там нормальне зєднання так таке зєднання ще гірше скрутки і клемника разом взятих.Пластмаса там не підходить оскільки під час слабкого конткату вона плавиться, а контакти зроблені із матеріалу, який бере магніт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up