Для хостелів, таборів, санаторіїв, пансіонатів та баз відпочинку оприлюднили правила, за якими вони працюватимуть цього сезону. Затвердили все 6 червня постановою головного державного санітарного лікаря України Ляшка.
Йдеться про регіони, де послаблено карантин, повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.
Поза номером дозволено бути лише в масці або респіраторі так, аби були покритими рот і ніс. Потрібна попередня онлайн-реєстрація, а на рецепції персонал та відвідувачів має розділяти захисний екран. Осіб з групи ризику не допустять до роботи, а для збору серветок та використаних засобів індивідуального захисту мають бути спеціальні контейнери та урни.
Отож, за якими правилами житимемо та відпочиватимемо на час туристично-відпочинкового сезону влітку 2020-го:
1. У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.
Працівники, в яких виявлено температуру понад 37,2 градуси або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
2. На вході до закладу або окремих його приміщень необхідно:
- розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики корона вірусної хвороби;
- організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук.
3. При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника. За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали із нею.
4. Допуск відвідувачів та перебування в приміщення у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці, в т.ч. і саморобній – так, щоб були прикритими ніс та рот.
5. Адміністрація закладу не допускає черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1, 5 м
6. Для уникнення черг при реєстрації поселення рекомендовано передбачити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів. На рецепції закладу встановлення захисного екрана, персонал повинен бути одягненим в захисний щиток або окуляри.
7. Харчування в закладах організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, затверджених постановою головного санлікаря України від 2 червня 2020 р. З метою максимального обмеження контактів відпочиваючих рекомендується, за можливості, організувати харчування в номерах або ресторанах, обідніх залах за системою замовлень.
8. При наявності в закладі пляжної зони необхідно провести розміщення обладнання (шезлонгів, роздягалень, ногомийок того) з дотриманням принципу соціального дистанціювання.
Адміністрація закладу повинна забезпечити:
Працівники закладу зобов’язані:
А ви за таких умов поїдете відпочивати цього літа?
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 27 від 2 липня 2025
Читати номер