Партнер рубрики Події

У холод три мікрорайони в Тернополі залишать без газу і тепла

У холод три мікрорайони в Тернополі залишать без газу і тепла
  • Міськрада наприкінці дня опублікувала повідомлення начебто про аварійно-ремонтні роботи, через які у трьох мікрорайонах міста 13 грудня не буде газу. А диспетчер аварійно-газової служби повідомив «20 хвилин», що мінятимуть трубу. Чому не влітку, не восени – порадив звернутися до керівника.
  • Люди не тільки залишаться на цілий день без газу, а й без опалення. Бо котельні, які вимкнуть, працюють на газі. Тому готуйте теплі ковдри і шкарпетки. 

Три мікрорайони у Тернополі залишать без газу на цілий день. А власників квартир, у яких індивідуальне опалення — і без тепла. І це у період, коли на вулиці мінус, а тернопільські школярі цілий день будуть вдома, бо перший день канікул.

Де не буде газу?

— 13 грудня буде припинене газопостачання у декількох мікрорайонах Тернополя, — таке повідомлення 12 грудня з’явилось на сайті міськради. — Як повідомляє ПрАТ «Тернопільміськгаз», у зв'язку з виконанням ремонтно-аварійних робіт на газопроводі середнього тиску за адресою проспект Злуки, 13 грудня 2023 року з 10:00 до 19:00 год. буде припинене газопостачання мікрорайонів «Сонячний», «Канада», «Східний» та котельні «Лемківська», Лесі Українки та Галицька. Адміністрація ПрАТ «Тернопільміськгаз» просить вибачення у споживачів за тимчасові незручності.

Після оприлюднення цього повідомлення редакція «20 хвилин» отримала дуже багато повідомлень та дзвінків від читачів. Сказати, що люди обурені, — нічого не сказати.

Відео дня

— Мало того, що сиділи цілий день без зв’язку, Інтернету, то тепер газ вимкнуть на цілий день, і, відповідно, тепло зникне, бо в нашому будинку, як і загалом в Тернополі, багато людей мають індивідуальне опалення, — до чергового журналіста додзвонилась тернополянка Олена Тиха.

Жінка каже, до газовиків не може додзвонитись, цікавилась у журналістів, можливо, вони знають причину «аварійних робіт».

Що лагодитимуть у холод?

— Хто надумав щось там лагодити у грудні, коли вже стільки часу на дворі стійкий мінус — і це вдень, коли діти перший день будуть вдома на канікулах, — обурювалась жінка, яка назвалась пані Інною. — Діти і так хворіють безкінечно. Де вони були все літо, осінь? Чому тоді не ремонтували?

Деякі читачі, які написали до редакції, припускали, що газ перекриють, бо підключатимуть комунікації до новобудов.

— Три мікрорайони лишили без газу, три(!), — обурювався пенсіонер Олег Андрійович. — Нас заморозити вирішили? Ще світло відімкніть з водою  — і все. Не вірю ні в які аварії. Якби була аварія, зараз у мешканців цих мікрорайонів вже були би перебої з постачанням газу. Він є, хоч і слабкий. І ремонтувати почали б одразу…

«20 хвилин» ввечері 12 грудня звернулись за коментарем до речниці міськради Мар’яни Зварич. Вона порадила звертались до П ПрАТ, «Тернопільміськгаз», мовляв, це їхня компетенція.

Взимку мінятимуть трубу?

Журналісти додзвонились до диспетчера аварійної служби. Він підтвердив інформацію про вимкнення газу споживачам кількох районів 13 грудня. А причиною назвав аварійні роботи. Коли ми почали допитуватись, коли, де і що ремонтуватимуть і за якою конкретно адресою сталась аварія, чоловік повідомив, що мінятимуть трубу.

— То чому не міняли трубу влітку, восени, коли тепло? Ви ж залишите три мікрорайони, і великі мікрорайони, — без газу, а щонайменше половину мешканців і без тепла? — допитувалась журналістка.

— Не можу відповісти. Я тільки диспетчер аварійної служби, — відповів чоловік і порадив зранку, після 8.00, звертатись до начальника служби підземних газопроводів.

У разі, якщо в споживачів виникнуть проблеми, диспетчер порадив звертатись за телефоном газової служби за номером 104.

Що буде із централізованим теплопостачанням, поки невідомо. Ми поцікавились у міськраді, враховуючи, що котельні, які планують відключити, працюють на газі. У міськраді не могли оперативно дати відповіді на це питання, бо кажуть, і про вимкнення газу їх повідомили надвечір. 

— Якщо не буде газопостачання, то ці котельні не постачатимуть теплоносій, — повідомили у КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». — Проте подача теплоносія може бути призупинена пізніше, оскільки у трубі ще буде газ, що залишиться після перекриття.

«20 хвилин» обов’язково зранку 13 грудня поцікавиться, де саме і що ремонтуватимуть та повідомимо про все читачів.  

А як вам такі повідомлення? Коментуйте. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Василь Лучанко

    Літо проспали , а в зимі  вирішили ремонтувати. . .
  • Марія Марголич

    Про аварійні роботи наперед не попереджають. Це спланована акція. Так само як просять економити світло, а вуличне освітлення сьогодні вночі ніхто не виключав. Той мер не знає, як ще познущатися з містян.
  • Ромашка Гірська

    Швидше всього , що підключають новобудови.
  • Поліна Дайнега

    Певно влітку все зробити «не судьба» 🤮 а те, що діти завтра перший день на канікулах, то нікого не цікавить

keyboard_arrow_up