Партнер рубрики Події

"В нас село немаленьке, ми можемо всю Театралку засипати": з Білої перестали вивозити сміття (оновлено)

"В нас село немаленьке, ми можемо всю Театралку засипати": з Білої перестали вивозити сміття (оновлено)
Фото: мережа Інтернет
  • За словами жителів Білої, "Альтфатер Тернопіль" не вивозить сміття з села. Людям у фірмі пояснюють, що є така вказівка міської ради. 
  • Із проблемою з вивезенням сміття в редакцію "20 хвилин" вранці 14 червня звернулась жителька Білої пані Наталія. 
  • Як з'ясувалось, міська рада заборонила вивозити сміття на міське сміттєзвалище поблизу села Малашівці усім населеним пунктам, крім Тернополя. Бо воно переповнене.

- Я телефонувала в обслуговуюче підприємство, там сказали, що є розпорядження від міської ради,  - розповідає мешканка будинку на вул. Лісова, 30 у Білій пані Наталія. - У міській раді мені сказали, що вперше про це чують.

Жінка каже, що є версія ніби це помста за те, що Біла не хоче приєднатись до Тернополя.

- Ще кажуть, що сміттєзвалище підпорядковане Тернополю, хоча я не розумію як це, - каже жінка. - Зараз я вже не можу додзвонитись в "Альтфатер". Я можу сміття вивозити під міську раду, під "Альтфатер" чи під будинок меру. Хай якось вирішують це питання, бо в нас село немаленьке, ми можемо всю Театралку засипати сміттям. 

Відео дня

У "Альтфатері Тернопіль" поки що ситуацію не коментують. Кажуть, що директор у вдірядженні, на місці буде 15 червня. 

Сміттєзвалище переповнене

Щодо самого сміттєзвалища у селі Малашівці, куди звозять усе сміття, то в управлінні ЖКГ кажуть, що там 30% відходів саме з інших населених пунктів. І в управління неодноразово зверталися жителі села Малашівці з вимогою заборонити вивезення відходів з навколишніх сіл, які жоднім чином не долучаються до рекультивації відходів та не проводять благоустрій цієї ділянки

- Щороку Тернопіль виділяє близько 2 мільйонів гривень на утримання сміттєзвалища у селі Малашівці та на ремонт під’їзних шляхів, - каже начальник управління Олег Соколовський. - При цьому інші населені пункти фінансово жодним чином не долучаються до цих робіт.

І наголошують, що відповідно до Закону України "Про відходи", кожен населений пункт повинен мати власне місце для видалення відходів.

- Ресурси сміттєзвалища у селі Малашівці обмежені, тому такі дії повинні максимально зменшити навантаження на звалище з метою недопущення у подальшому сміттєвої кризи, - додає пан Соколовський. 

Заборона таки є

Слова пана Соколовського підтверджує документ, який від міської ради та управління ЖКГ отримали директори ДПФ "Альтфатер Тернопіль", ПП "Екотерн", ПП "Квартал-Л" 12 червня. Такий документ отримали і сільські ради Тернопільського району.

- Доводимо до Вашого відома, що рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 14.05.2010 року №741 "Про надання послуг" (із змінами і доповненнями) об'єктам господарювання ДПФ "Альтфатер Тернопіль", ПП "Екотерн", "ЕкотернТранс", ПП "Екотерн", ПП "Квартал-Л", ТОВ "Квартал-Л" погоджено надання послуг зі збирання та перевезення твердих побутових відходів на території міста. Вищенаведенні суб'єкти господарювання здійснюють видалення побутових відходів з Тернополя на міське сміттєзвалище поблизу села Малашівці. Станом на даний час вказане сміттєзвалище перевантажене та має обмежені можливості захоронення побутових відходів. Виходячи з вищенаведеного управління повторно наголошує Вам про категоричну заборону вивозу побутових відходів із населених пунктів, крім Тернополя, на міське сміттєзвалище поблизу села Малашівці. Про виконання даного доручення пропоную доповісти в письмовій формі в термін до 13.06.2018 року 10.00, - йдеться у документі, який підписав начальник управління ЖКГ Олег Соколовський. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Serj Sinkiv

    Під сільску раду свою заниси мусор

    Ілон Маск reply Serj Sinkiv

    не "заниси", а "занеси" турку ти безграмотний

    Serj Sinkiv reply Ілон Маск

    Нейлон ,а яке це має значення суть то одна засрати театралку сміттям з твого села,А ВАС в Білій всі такі грамотні.

    Ілон Маск reply Serj Sinkiv

    а різниця в тому, що не всі жителі с. Біла говорять що понесуть сміття на театральний майдан. А  в вас в Тернополі всі такі безграмотні ?
  • Max

    А переповненим звалище стало тільки зараз? Як там переробний завод який на передпопередніх виборах обіцяли будувати?
  • Василь Шуманський

    Абсолютно все правильно, це помста Надала за те, що жителі с.Біла мають свою думку і не підкоряються злодію-Надалу. Цей мерзотник в Тернополі вже забудував усі парки і скверики, немає вже землі яку можна продати, от він  і вирішив  приєднати до Тернополя навколішні села, і будуть  землі , які можна буде знову продавати під забудову. Перекрийте подачу води з с.Чистиловіа в Тернопіль, вивоз мусора на територію району, вичисні споруди, які належать Тернополю, а розміщені на території району, і тоді буде порядок. Надал прийде просити вас-жителів навколішніх сіл.

    селена гомез reply Василь Шуманський

    Та як ви так рвались створити ОТГ, то придумайте куди вивозити сміття. в чому проблема!? Ви думали будете обєднуватись із селами, а користуватись інфраструктурою міста!? То так не буде!

    Андрій Федорович reply Василь Шуманський

    Перш ніж верзти нісенітниці почитай про "Тернопільводоканал" і що він обслуговує, і до якого ОТГ належать Малашівці. Альтфатер та клони Екотерну не є власниками полігону в Малашівцях.
  • Anonymous

    Поки Альтфатер не розірве договори на обслуговування мешканців Білої, договірні зобов'язання повинні виконуватись в повному обсязі.

    Андрій Федорович reply Anonymous

    Теж плюсанув, тільки і тут повторюся: перегляньте чим саме займається фірма Альтфатер і гляньте чи е у них полігон для скидання побутових відходів.

    Андрій Федорович reply Anonymous

    Я навіть плюсанув коментар, це ніхто і не обговорює, але це не змінить факту що малашівці закриті і дійсно переповнені, ПРИЧОМУ ОФІЦІЙНО. Є ОТГ, ось нехай тепер ОТГ домовляються про відкриття нового полігону, на рахунок сміттепереробного, то на сьогоднійшній день на нього не виділіли ні копійки. Мені лисий самому не подобається як управлінець, та це не в його компетенеції навіть давати дозвіл на звал сміття з третини області(на закритий полігон, шукайте відповідального вище, в його повноваженнях хіба як голови щей ОТГ(незнаю хто у нас) в яку входять і Малашівці вимагати дотримуватися приписів про закриття сміттезвалища і от тут якраз фірма Альтфатер може тільки і тільки ЗБИРАТИ відходи, а куди скидати це ви уже самі покажіть місце)  У нас ще довго небуде толку, що у місті, що в країні в цілому, поки люди не почнуть думати лиш про себе,  а нарешті будуть думати за всіх. На свому я довго не протягнути, спершу можливо потрібно подумати про всіх і допопомогти а потім уже цим спільно користуватися!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up