Як минули перші весільні церемонії у новому тернопільському РАЦСі в "Березолі" (РЕПОРТАЖ)

Як минули перші весільні церемонії у новому тернопільському РАЦСі в "Березолі" (РЕПОРТАЖ)
  • Перші молодята одружилися у новому РАЦСі у суботу, 3 жовтня. Урочиста зала після численних звернень та нарікань тернополян повернулась у ПК «Березіль».
  • Як виглядає оновлене святкове приміщення та що про нього думають молодята – читайте у матеріалі.

У «Офісі щастя» відтепер церемонії весілля проводити не будуть.  Управління юстиції відмовляється від подальшої оренди приміщення на вулиці Мазепи та вже розірвало договір оренди.

- Ми відкриваємо нову урочисту залу Тернопільського міського відділу РАЦСу, - каже заступниця начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Тернопільській області Людмила Гетьман. - У перший день тут одружаться 14 пар. Ми повернулися до цього приміщення через те, що було багато нарікань від молодят та жителів Тернополя на «Офіс щастя», який розташований на вулиці Мазепи. Люди скаржились, що він не зовсім придатний для того, аби там проводити одруження. Спільно з міською радою ми дійшли згоди, що цей зал у ПК «Березіль» буде кращий. Тут більше місця, тут є парковка. Молодятам і гостям тут буде комфортно та затишно. Я також долучилась до оформлення сподіваюсь, що тернополянам також сподобається нова урочиста зала.

Відео дня

«Офіс щастя» не сподобався жителям міста, адже там не було парковки, місця, де могли б чекати молодята та гості. Саме приміщення розташовано на першому поверсі п'ятиповерхівки. Розташування «Офісу щастя» не сподобалось і тим, що локація - біля зупинки громадського транспорту.

Але  і оновлена зала у ПК «Березіль» не сподобалась багатьом тернополянам. Люди почали нарікати – нова зала у надто похмурих та навіть траурних тонах. Сама зала розташована на другому поверсі ПК «Березіль», не всі стіни завішані сірою тканиною, як мможе здатись на перший погляд. 

З бюджету на оформлення нової зали коштів не виділяли. Як пояснили у міській раді - ремонт та облаштування оплатив інвестор. Більше про нього не говорять та сум не називають.

«Зустрічались рік, вирішили одружитися»

Молодятам та гостям нова зала сподобалась. Усі пари,  які планували одружуватись цього дня в «Офісі щастя», напередодні попередили про переїзд урочистої зали. Ніхто не виступив проти зміни місця.

Першими у новому залі одружилась Юрій Хацюр та Марія Андусишин.

- Це для нас було дуже неочікувано, що наше весілля буде саме тут, - каже наречена. – Зал дуже гарний, нам сподобалося. Ми зустрічалися рік і вирішили одружитися. Тепер після церемонії відсвяткуємо цю подію у сімейному колі.   

Доки в урочистому залі відбувається церемонія – у холі та біля палацу культури збираються гості та молодята, які чекають своєї черги.

- Насправді дуже добре, що залу для церемоній повернули до «Березілю», бо тут атмосфера більш урочиста та святкова, - каже подруга однієї з наречених Анна. – Тут можна і сфотографуватися, і є де машини поставити. А те, що зала надто похмура – це вже справа смаку. Хтось любить темне, хтось - біле, хтось – рожеве.

Опитування

Чи подобається вам новий РАЦС?

Вартість на урочисту церемонію одруження у ПК «Березіль» у зв’язку з переїздом не зміниться – вона коштуватиме близько 500 гривень. Така ж ціна була і тоді, коли урочиста зала переїхала у «Офіс щастя» у липні минулого року. Якщо ж ви хочете одружитися без урочистої частини, а просто узаконити шлюб - сама державна реєстрація є безкоштовною. При подачі заяви сплачується держмито - 85 копійок, а складання заяви в Державному реєстрі - 45 грн.

А що ви думаєте про поверення РАЦСу у ПК «Березіль»? Як вам новий дизайн? Пишіть у коментрарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • VITALYA F

    Одружуються котики і зайчики - а розлучаються корови з козлами... А ще... ще буде свіже м'ясо для....передової і А.Т.О.
  • Svitlana Fostyk

    Дуже  темні  тони-це  все  ж таки  свято,а не  траур!!!.Можна  було  світліші.В червоних,
    рожевих,білих,голубих.

    Богдан Богданович reply Svitlana Fostyk

    І срачко бурячкових
  • David Starr

    Дизайн - на любителя, але всеодно в цілому тут краще, аніж в "Офісі щастя". Цікаво, що на фото молодий сильно засмучений, певно дуже "хотів" одружуватись :)

    Богдан Богданович reply David Starr

    Весілля це свято для жінки и вибаганка жінки, чоловіку ті понте нахер не вперлись.

    David Starr reply Богдан Богданович

    І не поспориш )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up