В області створили спілку, яка представляє інтереси учасників АТО

В області створили спілку, яка представляє інтереси учасників АТО

В Тернопільській області створили громадську спілку "Об'єднання учасників АТО Тернопілля". Метою створення організації є реалізація та захист конституційних прав учасників бойових дій.

Голова спілки  Дмитро Харчук розповів, що впродовж двох років були спроби створити такий орган на обласному рівні, який представляв би права учасників АТО.

  • Всі, хто стикався з будь-якими питаннями учасників бойових дій в будь-якій сфері має знати, що не все так добре, як про це говорять,  як про це звітують, - каже він. - І створення самих цих організацій, об’єднань в громадські спілки було б непотрібним і недоцільним, якби все було так гладко і все, що передбачено чинним законодавством, передбачено державою на сьогоднішній час виконувалося.  За два роки ми нарешті створили  офіційну законну громадську спілку, в яку по статуту ввійшло 20 представників.

Дмитро Харчук розповів, що учасники АТО  на місцях в районах створили об’єднання і обрали собі керівництво, тому  на 2017 рік кожен район має свою організацію. Ці керівники представляють інтереси учасників бойових дій. Новостворена спілка співпрацюватиме з представниками учасників АТО у районах задля забезпечення  та реалізації прав бійців.

Відео дня

- Не кожен керівник, я вже не говорю про простого учасника бойових дій,  знав, які має права чи куди йому звертатись, - каже голова спілки. - Тут люди зорганізувались. Кожна людина знає свій напрямок, кожна людина знає у разі якихось питань, куди  звернутись.

Спілка має свій апарат управління, який складається з відділів: юридичний блок, інформаційно-аналітичний відділ, силовий блок, гуманітарний відділ,земельний комітет та ревізійний відділ. Проте, як заявив голова об’єднання, поява такої організації не може гарантувати вирішення всіх проблем учасників бойових дій.

- Ми не є панацея, в будь-якому  випадку будуть проблемні питання. І як би того не хотіли, ми не можемо охопити всіх учасників АТО, тобто захист їх прав, але можемо обіцяти одне, що ми будемо до того йти, - каже пан Харчук. 

Представники влади заявили, що готові до співпраці з об’єднанням. 

- В нашій області сьогодні важлива подія - нарешті ми  отримали централізовану структуру, яка буде стояти в передовій у відстоюванні прав учасників АТО і буде повноправним  партнером влади у  всіх напрямках, - каже заступник голови ОДА Юрій Юрик. - Я би хотів звернутися  до вас в першу чергу  з тим,  щоб не обмежувати себе тільки  захистом соціальних прав, які є. Ваш авторитет в суспільстві настільки високий, що спільно з вами ми можемо вирішувати дуже багато як гуманітарних, так  соціально- економічних питать.

Під час брифінгу керівник Головного управління юстиції в Тернопільській області Едуард Кольцов підписав з Дмитром Харчуком меморандум про співпрацю.

  • Ні для кого не секрет, що ми були першими, хто на рівні керівника облради визнали учасниками бойових дій добровольців, - говорить Едуард Кольцов. -  Поки-що це тільки на обласному рівні, але це приємно, тому що влада Тернопільської області забезпечує ті самі пільги, права учасників АТО добровольців, що й визнаних на державному рівні. Хочу вас всіх запевнити, що Головне територіальне управління  юстиції завжди і всюди вас підтримує. Сьогодні хочемо задекларувати наші наміри і документально їх оформити.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up