В одних – чистота, в інших – можна задихнутися. Ось такі громадські вбиральні у місті (РЕПОРТАЖ)

В одних – чистота, в інших – можна задихнутися. Ось такі громадські вбиральні у місті (РЕПОРТАЖ)

У парках та центрі міста відпочиває чимало людей. Там працюють громадські вбиральні. Журналіст «20 хвилин» перевірив, який стан туалетів, чи прибирають в них та чи безпечно ними користуватися.

На час карантину громадські вбиральні працюють у звичному режимі. У парках міста є безкоштовні вбиральні, якими можуть скористатися люди.

Парк ім. Шевченка

У парку ім. Тараса Шевченка вбиральні розташовані неподалік сцени. Там є окремо чоловіча та жіноча вбиральня. Всередині чисто. Підлогу миють. Кабінки мають двері, які зачиняються на шпінгалети.

Відео дня

У кабінках також чисто. Кошики для туалетного паперу не переповнені. Помітно, що там періодично прибирають.

Є і місце, щоб помити руки. На жаль, у вбиральні не має антисептику, зате – є обмилки господарського мила. Вода також є, однак лише холодна. 

Приміщення постійно провітрюється, однак все ж запах громадського туалету є.

Парк Національного відродження

У парку Національного відродження вбиральні розташовані неподалік атракціонів. Вони у підземних приміщеннях. Є окремо приміщення для чоловіків та жінок.

Всередині працює одна з трьох лампочок, тому там не надто світло. Запах громадської вбиральні перебиває запах хлорки. Там робили прибирання з дезінфекцією. Дихати там важко, оскільки запах вивітрюється погано, хоч там і є вентиляція.

Усередині темно та прохолодно, як у підвалі, тому там можна побачити багато комарів. Однак у приміщенні не сиро. Грибка на стінах ми не помітили, хоча раніше така проблема була. Від вологи навіть відпадала плитка на стінах. Щоб виправити цю проблему, минулого року там зробили ремонт та ізоляцію.

Особливіть вбиралень у парку Нацвідродження не лише в тому, що вони під землею, а і в тому, що там немає дверей на кабінках. Між туалетами є лише перегородки.

Туалети та підлога у приміщеннях чиста. Однак туалетного паперу там немає.

Є два рукомийники. Вода – лише холодна. Ні антисептика, ні бодай мила - немає.

«Топільче»

Під час попередніх перевірок вбиралень журналісти помітили, що найчистіший туалет у гідропарку «Топільче». Там завжди були чисті кабінки і взагалі не відчувався неприємний запах.

Цього разу там також виявилось чисто. Журналіст зустрів чоловіка, який відповідає за прибирання. Його звуть пан Степан. Як каже чоловік, він доглядає вбиральню з березня. За чистотою стежить, щоб людям було приємно зайти до вбиральні. Крім того, чоловік доглядає територію поруч та навіть висадив квіти.

- Вбиральню регулярно прибираю, щоб було все чисто, - каже пан Степан. - Поруч висаджую квіти. Посадив кілька деревцят. То все за свій кошт купував. Зробив парканчик та висадив кущі для зеленої огорожі.   

Підлога у вбиральні та в кабінках чиста. Кабінки закриваються.

Є рукомийник. Антисептику немає, але є господарське мило. Туалетний папір є.

У вбиральні неприємного запаху немає. У цій вбиральні запах освіжувача повітря. Приміщення провітрюється.

Туалет за мільйон

На вулиці В’ячеслава Чорновола також є громадська вбиральня. Вона вже працює, щоправда за те, щоб скористатись туалетом, доведеться заплатити 5 гривень.

Однак потрапити всередину нам не вдалося. Приймач для купюр не хотів працювати.

Вбиральня має дві кабінки. Однією з них можуть скористатися люди з інвалідністю.

Потрібно внести купюри, але здачу автомат не видасть. Після того, як ви внесете 5 гривень, двері мали б автоматично відчинитися. Усередині можна бути не більше 15 хвилин.

 

 

Однак хоч вбиральня зовсім нова – її вже понищили вандали. Один з дисплеїв розбили, однак він ще працює.

А ви користуєтесь громадськими вбиральнями? Чи чисто там? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • ната громова

    Запрошую до себе в громаду! Тут такий туалет,що обригаєшся 20 разів,поки до нього зайдеш! Ніхто в новий туалет не ходить,бо він закритий ввечері,і зроблено невдобно! Щоб попасти в нього, треба перейти дорогу,що не становить безпеку!
  • Olga Pietrik

    На   мою   думку  туалетів   дуже  мало,іпарку  ім.Шевченка,і  в парку  Національного   відродження   і  тим  більше  в   центрі  міста.
  • Svitlana Yaskevich

    Ще перевірте у історичному м.Кременець- маленькій Швейцарії,де їх взагалі не існує .....
  • Маріка Нарольська

    Громадська вбиральня без дверей🤦‍♀️ Дійсно, а що нам приховувати???

keyboard_arrow_up