В стіні Українського Єрусалиму вмонтована часточка Гробу Господнього з Ізраїля

В стіні Українського Єрусалиму вмонтована часточка Гробу Господнього з Ізраїля
  • Освячення копії комплексу споруд Святої землі у Марійському Духовному центрі с. Зарваниця відбудеться сьогодні, 27 серпня о 15:00.
  • До святого місця вже з’їжджаються паломники, прибути на дійство має і блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ.
  • Хранитель Святої Землі о. Фраческо Паттон  привезе справжній камінь із Гробу Господнього, який вмонтують у копію споруди в Зарваниці.

Будівництво «Українського Єрусалиму» розпочалося улітку 2014 року. Над спорудженням  унікального об’єкту працювали майстри з різних куточків Тернопільщини та інших областей.

Як повідомляють у Тернопільсько-Зборівській єпархії УГКЦ, 25 серпня Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк разом зі священиками Марійського духовного центру відслужили подячний Молебен до Пресвятої Богородиці з нагоди завершення будівництва.

Відео дня

Митрополит Василій нагородив усіх будівельників подячними грамотами та срібними  натільними хрестами із рельєфним зображенням Гробу Господнього, на згадку про нелегку працю.

Над комплексом з 2014 р. працювали понад 20 будівельників з різних районів Тернопільщини та Буковини.

Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього. Саме там вмонтують часточку Господнього Гробу із Єрусалиму. Окрім того, серед мурів, які створенні за схемою оборонних мурів Єрусалиму, є копія Голгофи  – гори, на якій розп’яли Ісуса Христа; оливний город, де Ісус молився перед арештом; Сходи Покаяння (Святі сходи), якими Ісус Христос підіймався на суд до Пилата;

Посередині розміщена купіль Ветезда, де оздоровлювалися хворі; Справа знаходяться Левові (Ліонські) ворота, одні з воріт, які ведуть у місто та Вежа Давида, яку продовж століть ніхто не зміг підкорити, і яка є символом нескореності народу.

За словами отця Любомира Зозуляка, настоятеля храму Перенесення мощей св. отця Миколая м. Тернопіль, який відповідає за будівництво Українського Єрусалиму, нове місце має стати тим куточком, де душа повністю відкривається на Бога.

 

- Це місце, де можна безпосередньо доторкнутися до живого Ісуса Христа, ступити на те каміння, де ступала нога нашого Господа, де Він молився, проповідував, творив чуда, а також, де страждав, помер та воскрес, - говорить отець Любомир. -  Щоб пережити ці вражаючі хвилини зустрічі з живим Христом у Марійському духовному центрі Зарваниця.

Проща з нагоди відкриття комплексу в Зарваниці відбуватиметься 27-28 серпня.

Докладний розпорядок на свято Успіння Пресвятої Богородиці у Марійському духовному центрі «Зарваниця» можна переглянути у матеріалі "У Зарваниці відкриють «Український Єрусалим»" 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Роман Перевізник

    Цікаво чим це допоможе зупинити війну з перемогою України! Бо війна вже 5 років, а в нас крім церков,  магазинів рошен та незаконних багатоповерхових швидкобудів більше нічого не будується. Скільки за цих 5 років було збудовано шкіл за кошти прочан і патронних заводів? Ще жоден ворог в світі не був зупинений одними плачами та стогонами на колінах!
  • Роман Перевізник

    Ісус не тільки був вбитий місцевими через їхню жадібність і жагу до влади будь якою ціною. Він також навчав, годував і збирав людей разом призиваючи до єдності усіх. А тими попами і ксьондзами чому в Україні пропагується тільки розп'яття  за нібито НАШІ гріхи, приховуючи справжню причину Його вбивства виставляння вбовство чужинцями за правильний вчинок.
  • David Starr

    Правильно, починайте молитись до каміння.
  • Juliya Matuw

    Люди вам не догодиш ,мені особисто приемно шось нове гарне яке привиртае увагу,насолоджуйтесь .

    Амбо Курчакян reply Juliya Matuw

    таїті...гаїті.... нас і тут добре годують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up