Партнер рубрики Події

Тернопіль хотіли б перетворити на технічний Діснейленд

Тернопіль хотіли б перетворити на технічний Діснейленд

На базі Клубу соціальних ініціатив пройшла міні-конференція «Туристичні перспективи Тернополя: ідеї, концепції, реальність». Вчені та працівники туристичного бізнесу пропонували різні варіанти підвищення інтересу до нашого міста.   

Початок літа знову поставив питання про те, скільки туристів приїде цього року до Тернополя. Минулого року файне місто відвідало 50 тисяч людей, і тенденція до росту спостерігається вже п'ятий рік поспіль. Однак перетворитись у туристичну мекку Тернополю поки не вдається.  Як добитись збільшення людського потоку, який тече до Тернополя обговорювали декілька десятків спеціалістів туристичної галузі.

Серед поданих пропозицій можна було почути і складні технологічні пропозиції, і прості рецепти «косметичних» оновлень в тернопільському туризмі. Наприклад, запрошений назустріч професор  Віталій Глиницький говорив про далекосяжні плани.    

 - Ми повинні розробляти інтерактивні голографічні маршрути по місту, в яких реальні краєвиди міста трансформуватимуться в пристроях доповненої реальності, - каже він. - До прикладу, турист зупинившись навпроти якого-небудь пам'ятника, надягнувши спеціальні окуляри зможе бачити, як місто виглядало в різні епохи. Такі технології уже використовують в Південній Кореї, і з кожним днем вони дешевшають. Нам потрібно розробити концепцію Тернополя не просто затишного міста із залишками європейської архітектури, а зразу перестрибнути в XXII століття.

Відео дня

Говорили на конференції і про побудову іміджу Тернополя як інноваційного міста із своїм власним обличчям. Наприклад, менеджер із туризму Тарас Гонтар розповів про перспективи наукового туризму, який набирає популярності у світі.

 - Ви напевно знаєте, що Тернопіль сприймають, часто як таке декоративне місто, прикрасу, яка милує око, але розуму нічого не дає, - каже він. - Думаю, з відкриттям Наукового центру, із активізацією технопарків, які існують  в Тернополі про людське око, туристи частіше приїжджатимуть у місто. Тоді людей будуть притягувати зручні лабораторії та технічні дива, які тут знайдуться. Я взагалі виступаю  за перетворення міста в технічний Діснейленд. Тоді виникатими контраст між патріархальним, природнім виглядом міста і його технічним наповненням.

Всі зауваження і пропозиції учасників, а їх було більше сотні, внесли в протокол, який запропонують розглянути депутатам міської влади і гуманітарним управлінням міста. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Герасимчук Ростислав

    Батути та шашлики з пивом ваш рівень. Рівняйтесь на Галицькі дефіляди, там хоч є креатив та соціальна складова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up