В Тернополі створили першу в державі інтерактивну історичну карту

В Тернополі створили першу в державі інтерактивну історичну карту

Від тепер для тих, хто хоче вивчити історію України чи Тернополя, познайомитись з ключовими історичними особистостями, побачити, як змінювалась територія впродовж століть та тисячоліть не потрібно сидіти в підручниках. Набагато простіше вчитись з допомогою інтерактивної карти

Запрацював освітній ресурс «Інтерактивні навчальні карти: історія становлення території України, історія Тернопільщини і міста Тернополя». Цей унікальний освітній ресурс, створений місцевою ІТ-компанією MagneticOne Municipal Technologies спільно з благодійним фондом MagneticOne.Org, став одним із небагатьох проектів, які перемогли у конкурсі «Громадський бюджет міста Тернополя 2018».

Робоча презентація відбулася 25 вересня  під час міського семінару вчителів історії та правознавства, які обговорювали тему використання інтерактивних метод для уроків історії та активізації пізнавальної діяльності школярів. Знайомитись з історією та навчатись можна за через ресурси http://tkmco.org/metodychnyy-prostir/interaktyvni-navchalni-karty та  https://magneticone.org/2472-2/

Основна ідея проекту, як пояснили ініціатори, створити зрозумілий та легкий в користуванні освітній ресурсу для широкого кола користувачів. Це новітня альтернатива книзі, яка найбільш лаконічна та легка навіть для юних користувачів. Крім того, пояснили в ІТ-компанії, карти дають можливість зекономити кошти на репетиторах і правильно спрямувати енергію дитини у віртуальному житті. Все це все зводиться до одного: сучасні технології та різноманітні можливості здобувати знання дозволяють робити це швидко і без зайвих зусиль, за допомогою тієї техніки, до якої всі вже звикли.

Відео дня

- Реалізація проекту Інтерактивні навчальні карти стала можливою завдяки спільній праці команди технічних розробників, істориків, краєзнавців та вчителів, - коментує автор проекту Володимир Подобівський. -  Надзвичайно цінною була допомога Свідерського Юрія Юрійовича, кандидата історичних наук, автора підручників з Історії України, тексами і коментарями якого власне і наповнена інтерактивна карта. Створення карти – це, певна річ, лише початок, адже попереду найважливіший етап роботи – апробація ресурсу головними експертами і користувачами карти – школярами та вчителями.

З часом, вірять в благодійноому фонді MagneticOne.Org, ресурс увійде в шкільну програму чи хоча б в факультативні заняття.

- В розвиненому світі навчання в більшій мірі давно вже інтерактивне та мультимедійне, - каже голова благодійного фонду Яна Желябіна. – Фізика, хімія, математика, біологія, історія - всі ці знання діти отримують в сприйнятній для них формі, де інформацію засвоюють із зрозумілих графіків, схем, малюнків, відео, 3D моделей. Ми ж, в Україні, до того йдемо поволі. Так, в школах є мультимедійні дошки, але їхнє використання та існуючий контент не достатні. Інтерактивна карта, яку створили – перший крок. Вона, можливо, після додаткової адаптації під шкільну програму може стати основним джерелом інформації з ноутбука, мультимедійної дошки, комп’ютера чи планшета. І учням буде набагато цікавіше і простіше, аніж з книгою.

Знайомитись з історією та навчатись можна за через ресурси http://tkmco.org/metodychnyy-prostir/interaktyvni-navchalni-karty та  https://magneticone.org/2472-2/

Нагадаємо, що ІТ-компанія MagneticOne Municipal Technologies вже не перший рік працює над впровадженням геоінформаційних систем та інтерактивних карт.  Приміром на озброєнні Тернопільської міської ради є такі розробки компанії як - Інтерактивна карта комунального майна, Карта позашкільних навчальних закладів (гуртків), туристична карта області.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ігор

    а магнетікон молодець, знову успішно зістриг бабло з міського бюджета.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up