Партнер рубрики Події

В «Топільче» буде 11 кортів і адмінприміщення, кажуть інвестори

В «Топільче» буде  11 кортів і адмінприміщення, кажуть інвестори
Проект комплексу

Лишень тенісні корти та адмінприміщення  хочуть облаштувати у парку «Топільче» на 1,8 га, кажуть представники фірми-інвестора. Жодних житлових будинків чи готелів, чого бояться тернополяни, там не буде.


Загалом, кажуть інвестори, це має бути  сімейно-спортивний комплекс, аналогів якому в Тернополі нема. Один із облаштованих кортів  буде безкоштовним для тернополян.

Нагадаємо, виконавчий комітет  у середу, 17 травня, затвердив результати конкурси  з пошуку інвестора на облаштування спортивно-сімейного відпочинкового комплексу на території парку «Топільче». Переможцем став ПП «ВІОКС-2011».  Деталей  проекту у міськраді поки ще не розповідають, оскільки угоди ще не підписували. Про це ми писали у статті «Майже два гектари парку «Топільче» дають під спортивно-сімейний комплекс відпочинку».

Після публікації у редакцію звернулись фірми-інвестора, аби роз’яснити,  у що і як хочуть інвестувати. За їхніми словами, ідею з  побудовою сімейно-відпочинкового спортивного комплексу виношували три роки. Орієнтуються на досвід Польщі із побудовою таких сімейно-спортивних відпочинкових комплексів.  Відтак  почувши, що в Тернополі не склалось з реконструкцією кортів, бо, підписавши договір, переможець конкурсу так і не приступив до реалізації угоди,  зацікавились оголошеним конкурсом на сімейно-спортивний відпочинковий комплекс. 


- Буде не 12, а 11 тенісних кортів, - роз’яснюють представники ПП «ВІОКС-2011». – Частина з них буде облаштована на тому ж місці, де були корти у парку. Загалом, ми облаштуємо три корти у критому приміщенні. А вісім – буде відкритих, з оглядовими майданчиками, з трибунами. Одним із відкритих тернополяни будуть користуватись безкоштовно, ми його віддаємо місту, але обслуговуватимемо його ми. Загалом, відкриття у Тернополі 11 тенісних кортів дозволить приймати участь у всеукраїнських, міжнародних змаганнях.

В закритому приміщенні, окрім тенісних кортів,  облаштують і спортивний зал на підвищенні, за склом. А також – дитячі розважальні майданчики і кафе.
- Приміром, як у Польщі – хтось з батьків грає теніс, хтось – займається фітнесом - додає представник. – Дитина у той час розважається на дитячому майданчику.  Окрім того, є де і випити кави.

Відео дня

Біля кортів буде побудоване і адмінприміщення. У ньому будуть розміщені і переговорна, і роздягалки, і душові кабінки, котельня. 

- Все це  якраз і розраховано на площу 1,8 га  - з площадками, поїздом, розворотом, зони паркування не буде - в парку паркуватись не можна, - додають у ПП «ВІОКС-2011». – Думаємо, що комплекс буде цікавим для міста, необхідним, в нас у Тернополі поки що такого нема. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    Навіть прокляті комуняки собі такого не дозволяли. І вулиці широкі, і парки та сквери, і про якесь майбутнє думали. Показово, коли будували 2-гу поліклініку, то ніхто про таку кількість авто і не думав, а парковку ще тоді, 40 років тому зробили, зате прокляті шароварні патріоти то все нищать. Взяли і стовпи в афальт закопали.

    Пам*ятаю, в дитинстві, гонили рагулів, лупили їх, бо розуміли, що їх в місто пускати не можна. Але мало, напевно, тепер вони та їх нащадки ніяк не нажеруться. Жеруть і сруть, де попало. паньством воно поробилось, кортів забажало. Бидло воно, а не паньство.
  • Герасимчук Ростислав

    "Безкоштовним для тернополян"? Щось не віриться.
  • Беріт Петро

    Відкрийте петицію хтось.
  • Yulia Reznik

    Козли довбані!!!!скільки можна красти?!люди,може треба перестати вестися на ці завуальовані проекти?!Це парк!!!і крапка!!!хай в полі будують!!!!

    Stels reply Yulia Reznik

    Тільки реальний протест громадськості покладе край такому варварству.

    Anonymous reply Stels

    Протест? Що, знову шини палити? Та нічого то не дасть, аж поки то бидло не загнуздаємо і в стійло, на його місце, не поставимо.

    Stels reply Anonymous

    У Ваших словах багато галасу і нуль конкретики.

    Anonymous reply Stels

    А про конкретику конкретніше можна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up