Партнер рубрики Події

В "Топільче" тернополяни купаються в освяченій воді

В "Топільче" тернополяни купаються в освяченій воді
Скупатись у освяченому "моржатнику", що у парку "Топільче" на Водохреща у вівторок, 19 січня, прийшли сотні тернополян. А гостей дійства представники клубу любителів загартування та зимового плавання "Нептун" частували польовою кухнею.

Спершу священнослужителі провели службу Божу та освятили водойму.

Previous Next

Відразу після освячення у воду пірнули перші "моржі"...

Відео дня

Previous Next

А за ними й усі бажаючі тернополяни.

Previous Next

Поки люди купались, священик кропив свяченою водою усіх присутніх на "моржатнику".

Previous Next

Тим хто уже покупався в крижаній воді пропонували чарочку, а також смачні страви польової кухні. Страви роздавали безкоштовно, а на столах стояли коробки для збору коштів бійцям АТО, в які тернополяни кидали так звану символічну оплату за частування.

Previous Next

Previous Next

- Дуже смачні страви, моїм дітям дуже сподобалась печена картопля та уха, - каже тернополянка Світлана.

Скупатись у освяченій воді прийшли не лише тернополяни. До тернополянки Оксани Відниці приїхала подруга з Києва і вони вирішили зануритись у освячену воду.

- До мене приїхала подруга з Києва і ми нарешті вперше насмілились зануритись, - говорять дівчата. - Ми думали не довго, якби думали, то навряд чи зануритись б. Завжди переживала, щоб не захворіти, а тут зібрались духом і повірили, що ця вода цілюща і очищує душу та тіло.

Серед цьогорічних моржів були і журналісти RIA - Андрій Тихий та Віталій Антонюк. Андрій уже п'ятий рік поспіль на Водохреща купається у освяченій воді, а Віталій - четвертий. 

Скупався і начальник управління ЖКГ Микола Лесів 

Previous Next

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Решнюк Анатолій

    грип на дворі ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up