На Театральному майдані, в рамках фестивалю Тернопільська брама, бренд-шеф мережі «Самогонна ресторація» проводив кулінарний майстер-клас. Всі охочі мали змогу допомогти кухарю готувати страви та скуштувати вже готові витвори кулінарного мистецтва.
Тема майстер-класу - сучасна українська кухня. Шеф використав старі забуті рецепти, але інпретував їх, враховуючи сучасні тенденції. Рецепти взяті з старовинних кулінарних книг та з авторським доповненням. Попередньо шеф підготував загатовки в ресторані, а гості заходу мали змогу поєднати всі компоненти та дізнатись рецепти створення страв.
Готували чотири страви. Перший - салат зі спаржі і дикоросами. До них входить кульбаба, подорожник та стебла молодого буряка. Цей салат припав до смаку тернополянам і для багатьох було відкриттям, що з таких інгредієнтів можна приготувати щось вишукане.
Гарячою закускою був сом з пудрою з кропиви та спаржею з вершково-лимонним соусом. Також готували голобці з лопуха на ребрі і на десерт кленове морозиво з смаженими листками клена.
- Кожен в домашніх умовах зможе приготувати ці страви. Хочу зацікавити цим майтер-класом тернополян, щоб вони спробували приготувати щось нове. Щоб тернополяни йшли за світовими трендами та почали сприймати новітню кулінарію, - розповів бренд-шеф мережі «Самогонна ресторація» Віталій Гуралевич.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер
Алла Шурбейко
тойво reply Алла Шурбейко
хоча,це краще чим ковбаса не зрозумілого походження і інші не менш шкідливі продукти.