Партнер рубрики Події

Ми запитали у тернополян, що вони думають про легалізацію одностатевих шлюбів

Ми запитали у тернополян, що вони думають про легалізацію одностатевих шлюбів
  • Останнім часом в Україні активно обговорюють питання щодо легалізації одностатевих шлюбів на державному рівні. Думки українців різняться, адже не всі готові прийняти, що чоловік може жити з чоловіком, а жінка – з жінкою. 
  • Ми поспілкувалися з пересічними тернополянами і дізналися як вони ставляться до цього.

Нардепка Інна Совсун навіть подала на реєстрацію до Верховної Ради законопроєкт про реєстровані партнерства. Про це вона заявила на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Зі слів нардепки, реєстровані партнерства — це новий інститут для тих, хто не може чи не хоче брати шлюб. Ним можуть скористатися військові та цивільні, одностатеві та різностатеві пари. Депутати мають п’ять днів з часу подачі на ухвалення рішення.

Відео дня

 

Вікторія, 35 років, викладачка

 — У мене також є друг гомосексуаліст. Але через те, що українське суспільство досить консервативне в цьому питанні, він змушений був виїхати до Німеччини, там одружився і живе. Він дуже добра людина і я рада за нього. Тому я радше за одностатеві шлюби, ніж проти. Хочу, що люди були щасливі.

 

 

Руслан, 48 років, журналіст

 — Особисто я проти такого. Це заперечує християнським цінностям та моралі. Побутує така думка: «Якщо людина хвора, її не обов’язково видавати на показ». Вони можуть зустрічатися, але на державному рівні це узаконювати не варто. Чоловік має зустрічатися з жінкою, а жінка — з чоловіком. Вони мають народжувати дітей, виховувати наступне покоління.



 

Віра, 67 років, вчителька

 — Якщо ми живемо в демократичній державі, то, ніби все так і має бути. Але якщо розглядати це з людської позиції, то це якось трохи неправильно. Розділяється думка щодо цієї теми. Але особисто для мене це неприйнятне, хоч не засуджую, нехай собі живуть люди.

 

 

 

Руслан, 20 років, студент

 — Це їхня справа. Якщо вони так хочуть, то нехай живуть. Головне, щоб люди були щасливі. У мене нейтральна позиція. 

 

 

 

 

Наталя, 45 років, бухгалтер

 — Я вважаю, що жінка і чоловік створені один для одного, це по-християнськи. Але навіть якщо б церква дозволила одностатеві шлюби, я б цього не прийняла, це неправильно. Але це виключно моя думка. 

 

 

 

Іван, 75 років, пенсіонер

 — Я проти, бо це неприродньо. Не можу собі навіть уявити того, як воно має бути. Але якщо комусь так добре, то нехай собі одружуються.


 

 

 

Андрій, 23 роки, студент

 — Моє ставлення до цього позитивне. Поскільки люди зараз борються за вільну Україну, легалізація таких шлюбів це добре. Якщо чоловік хоче зустрічатися з чоловіком чи жінка з жінкою — будь ласка. Не знаю, чого можна забороняти це. 


 

 

Оля, 38 років, художниця

 — Проти цього я була завжди і буду. Для християнина це є гріхом, навіть гидотою. Бог забороняв це. Але крім перекреслення християнських норм, легалізація одностатевих шлюбів може призвести до знищення інституту сім’ї. Можливо, це навіть політика щодо зменшення людей на планеті. 


 

 

 

 

Олексій, 57 років, тернополянин

 — Однозначно проти. Вважаю, що це не по-українськи, не по-людськи. Ось така моя думка. 

 

 

 

 

 

У разі підтримки Верховною Радою, законопроєкт допоможе парам визначити взаємні права та обов’язки, питання володіння майном, спадку, соціального захисту, прав у разі смерті чи зникнення партнера чи партнерки.

АЛЕ цей законопроєкт не покриває права партнерів в адміністративно-кримінальній та податковій сферах та права партнерів/партнерок і сфері усиновлення та опіки дітей.

А яка ваша думка щодо цього? Пишіть у коментарях!

Автори: Поліна Дайнега, Андрій Менько

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Роман Володимирович

    Стидоба тим підарам. Потрібно робити повний бойкот їх в нашому житті.
  • Mira Boykovska

    Позор
  • Ольга Гладунець

    Бійтеся Бога! Це по Біблії недопустимо.
  • Ганна Жабковська

    Інна Совсун та вже роби що хочеш,можеш сказати відкрито про себе,але не прикривайся законом.
    Вас там в парламенті тримають та оплачують для того,щоб ви з розуму сходили,чи працювали,в нас війна ,працюйте на перемогу,а не вирішуйте свої особисті проблеми.

keyboard_arrow_up