В Україні оберуть найкращого вчителя фізкультури

В Україні оберуть найкращого вчителя фізкультури

Громадська організація Олександра Педана JuniorZ та громадська спілка “Освіторія” розшукують найкращого вчителя фізкультури, аби вдруге нагородити у рамках найпрестижнішої національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine.

Взяти участь може вчитель фізкультури, який виховує у дітях любов до здорового способу життя та спорту. Переможець або переможниця отримає 30 тисяч гривень і поїде в тижневу освітню подорож до Німеччини.

“Цьогоріч ми вдруге нагороджуватимемо найкращого вчителя фізкультури у рамках Global Teacher Prize Ukraine і дуже радіємо, що завдяки синергії JuniorZ та Освіторії престиж та повага до роботи таких вчителів зростає. Адже педагоги з фізкультури — це ті люди, які допомагають дітям у школі бути рухливими, обирати для себе види спорту та активні ігри і, головне, бути здоровими”, — говорить Олександр Педан, український телеведучий і лідер Всеукраїнського проєкту JuniorZ.

“Ми щасливі оголосити цю номінацію, адже знаємо, що школа майбутнього має дбати про гармонійний розвиток: як інтелектуальний, так і фізичний. Фізкультура — це не другорядний предмет, яким можна нехтувати, а часто недооцінена дисципліна, що може змалку навчити кожного українця цінувати здоров’я, дбати про себе та виховувати характер. Для цього потрібен правильний вчитель!



Саме вчителі спорту — ті, хто мають суперсилу показати дитині радість від здорового та активного способу життя, руху, танців. Я впевнена, що ми знайдемо та запалимо ще одну освітню зірку, цього разу — спортивну!”, — говорить голова «Освіторії» та засновниця Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

У 2020 році серед усіх номінацій Global Teacher Prize Ukraine найбільша кількість заявок надійшла саме у цій номінації. Переможцем став Віталій Мушинський, педагог з села Судилків Хмельницької області, якого нагородили премією розміром у 30 000 гривень і тижневою подорожжю для обміну досвідом до Німеччини, яку профінансував Міжнародний фонд соціальної справедливості.
“Місія руху JuniorZ — допомогти кожному школяреві знайти “свій” вид спорту, бути активним, рухливим та здоровим — одразу відгукнулась для мене та усієї команди Фонду соціальної справедливості. А поводирем на цьому шляху для дитини є саме вчителі фізкультури, які у нашій країні, на жаль, часто недооцінені. Тому ми вирішили долучитись до премії, знайти найкращого вчителя фізкультури та, водночас, стимулювати усіх інших педагогів вірити у себе та у свої сили”, — говорить засновниця Фонду соціальності справедливості Надія Ратке.

“Проєкт JuniorZ дає змогу кожній дитині розкрити себе в тій сфері, яка їй найбільше підходить за характером та здоров’ям. А вчителю — забезпечити весь клас рухливою діяльністю на уроці. Тому я щасливий, що долучився до руху кілька років тому. Усім учителям фізкультури, які зволікають, хочу сказати: подаватися на премію потрібно обов'язково. Якщо у вас є напрацьований матеріал, то не висвітлюючи його, вас оцінять лише на відкритих уроках. Краще спробувати і програти, ніж нічого не робити!” — говорить минулорічний переможець у номінації Віталій Мушинський.

Майже всю премію Віталій Мушинський витратив на спортивний інвентар для своєї
школи. Номінувати вчителя та подати заявку на Премію можна за посиланням до 1 серпня. Урочиста церемонія оголошення переможця відбудеться 2 жовтня.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Zoriana Kovalchuk

    Треба обов’язково спробувати Марта Хома  
    Ти найкраща!!!!!

keyboard_arrow_up