Партнер рубрики Події

Електронний перепис: українців - 37,3 млн людей. Скільки людей живе на Тернопільщині

Електронний перепис: українців - 37,3 млн людей. Скільки людей живе на Тернопільщині

В Кабміні оприлюднили результати оцінки чисельності наявного населення України.

23 січня Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет разом з командою презентував оцінку чисельності наявного населення України станом на 1 грудня 2019 року, повідомляє "Урядовий портал".

За оприлюдненими даними, чисельність наявного населення України складає 37 млн 289 тис.осіб.

Відео дня

“Ці дані, на жаль, не враховують населення, що наразі перебуває на окупованих територіях. Це, звичайно ж, не означає, що ми забули про наших громадян, що залишаються там”, - зазначили спікери.

Основними перевагами оцінки чисельності наявного населення є те, що вона не потребує витрачання великих коштів і може проводитись з більшою періодичністю, ніж традиційний перепис. Потенційно вона має більш рівномірне охоплення всіх верств населення незалежно від соціального статусу.

На Тернопільщині, за даними Уряду, проживає 763,6 тис. людей. З них 357,1 тисяч чоловіків і 406,5 тисяч жінок. Водночас за даними Головного управління статистики у Тернопільській області, станом на 1 листопада 2019 року чисельність наявного населення Тернопільщини становила 1,039 млн. осіб.

В Уряді зазначають, що оцінку чисельності провели трьома методами:

- комбінований (дані мобільних операторів (отримано кількість номерів телефонів, якими користувалися клієнти протягом лютого-березня 2019 року) + дані статистичного обстеження домогосподарств (отримали дані по кількості карток на одного користувача мобільного зв’язку, а також відсоток користувачів мобільного зв’язку серед населення для кожної вікової групи та регіонів + дані реєстрів (люди віком 60 +, що одержують пенсію, а також діти до 14 років);

- комбінований (дані статево-вікової структури населення + дані реєстрів (вираховувалися частки населення
 за статево-віковою структурою за даними Держстата та визначалася чисельність осіб
віком 60+ з урахуванням
пенсіонерів   із ОРДЛО, які приїжджають по пенсії. Після чого дані щодо чисельності осіб віком 60+ екстраполювалися на дані статево-вікової структури);

- реєстровий (дані Державного реєстру фізичних осіб (визначалася загальна кількість зареєстрованих громадян у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків з урахуванням тих, хто відмовився від номера (РНОКПП) і тих хто помер + визначення активності (По кожному РНОКПП відбувалася перевірка щодо отримання громадянином будь-яких доходів, пенсій, звернень до інших державних установ для оформлення громадянином субсидій та/або закордонного паспорта + дані демографічних показників і міграції (до цієї кількості осіб додано дані щодо чисельності дітей, які вижили та міграційне сальдо разом із кількістю іноземних громадян, що перебувають на території України).

 

Беручи приклад з інших країн, які шукають шляхи як зробити перепис більш ефективним та якісним, Дмитро Дубілет повідомив, що в його подальших планах вивчити можливість проведення реєстрового або комбінованого перепису населення.

Кабінет Міністрів має намір за один-два роки створити Єдиний реєстр українців, повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.

"Я сподіваюся, що протягом одного-двох років ми зможемо довести до пуття великий проєкт із запуску Єдиного реєстру українців, який буде верифіковано та наповнено одночасно з багатьох реєстрів. А сьогодні в нас кожен реєстр живе своїм життям", - сказав Дубілет під час прес-брифінгу в четвер за підсумками електронного перепису населення в Україні. Про це повідомляє Іnterfax-Україна.

"Сподіваюся, що вже наступного року ми зможемо щодня відповідати на запитання, скільки все-таки людей в Україні", - додав Дубілет.

Нагадаємо, що раніше Дмитро Дубілет повідомив, що проведення оцінки чисельності наявного населення є одним з його топ-проєктів та заощадить 2-3 млрд грн до бюджету 2020 року.

Над проєктом працювали: Дмитро Дубілет - Міністр Кабінету Міністрів; Володимир Саріогло - завідувач відділу моделювання соціально-економічних процесів і структур Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України; Ігор Вернер - Голова Державної служби статистики України; Костянтин Пацера - Голова компанії Analytical Boutique; Марія Данюк - головний редактор проекту “РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах”; Павло Полікарчук - керівник проекту “РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах”; Олег Чертов - завідувач кафедри прикладної математики Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.

Великий внесок у реалізацію проекту внесли три мобільні оператори.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up