У військкоматі розповіли, що з призовником, який випав з вікна військкомату

У військкоматі розповіли, що з призовником, який випав з вікна військкомату

25-річний призовник Олег Бірковий спробував спуститися з п’ятого на перший поверх будівлі по карнизу, зірвався та впав на дах сусідньої будівлі 20 травня. Внаслідок цього отримав численні травми, зараз перебуває в лікарні. Стан призовника задовільний, він у свідомості і розмовляє - про це повідомили на брифінгу.

Як розповіли представники військкомату, до 2015 року призовник мав право на відстрочку, потім він ухилявся від військкомату. І тільки зараз його вдалося розшукати з допомогою правоохоронців.

- Олег Бірковий зірвався із вікна туалету в той же день, як його тільки доставили до ОВК із Бережанщини, - розповів військовий комісар області Леонід Нечепорук. - Призовника доставили в ОВК 20 травня близько 13.00, а вже о 17.00 трапився інцидент, - розповідає  військовий комісар.

Призовник отримав численні травми. Медики встановили, що внаслідок падіння потерпілий отримав політравму, відкритий перелом лівого передпліччя, закриту травму хребта, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Зараз стан чоловіка задовільний, але представники комісаріату з ним ще не спілкувалися, бо вчора він перебував у медикаментозному сні.

Хлопець - сирота, інших родичів у нього немає. Спілкувалися правоохоронці лише з його дівчиною, яка була в лікарні.

Представники Тернопільського обласного військкомату кажуть, з'ясувати, чому чоловік так вчинив, поки неможливо. Тиск на призовника зі сторони виключають, бо тоді постраждалий був єдиним призовником на збірному пункті.

Нагадаємо, поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 120 ККУ – доведення до самогубства. Військовим комісаром Тернопільського ОВК призначено службове розслідування для з'ясування причин, які призвели до даної події.


Заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату по роботі з особовим складом підполковник Андрій Миськів зазначив, якщо сьогодні дозволять медики, то правоохоронці поспілкуються з постраждалим і з'ясують подробиці. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Ну звичайно військомат такий весь білий і пухнастий . Хто дав право утримувати людину в закритому приміщені ,що то за витівки такі . Ухилявся він чи не ухилявся на це питання має дати відповідь суд . Виникає питання чого військомат не передав справу цього призовника в поліцію щоб вони завели на нього справу ,і довели до суду .Так нє військомату треба план. Нехай  читають закони де чітко написано ,якщо  призовник довгий час ухиляється значить його справу передають в поліцію  ,але не на розшук ,а на заведення справи по ухиленю від призову . Виникає питання як відбувався медичний огляд чи добровільний чи насильницький ,і тому нехай військомат трусить штанами бо це вже не перший випадок . Ось тепер кваліфікація статті правильна "Доведення до самогубства" .Нехай с.....и ставлять камери спостереження ,а інформацію з них отримують в міській раді тоді будуть доказувати , що вони білі і пухнасті ,а зараз військомат більше схожий на терористів ,котрі утримують заручників .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up