Партнер рубрики Події

В якому стані тернопільські екстрим-майданчики. Коли їх відремонтують та оновлять?

В якому стані тернопільські екстрим-майданчики. Коли їх відремонтують та оновлять?

Екстрим-майданчики у «Топільче» та на «Циганці» користуються популярністю серед місцевих. Вони потребують ремонту, скаржаться екстремали. Коли їх відремонтують та оновлять?

У гідропарку «Топільче» екстрим-майданчик користується популярністю серед молоді. Частіше за все там можна побачити підлітків, які катаються на скейтах, самокатах, роликах та велосипедах. Минулого року у жовтні майданчик ремонтували, оскільки значна частина фанерного покриття була вже пошкоджена. Спортсмени скаржились, що кататись там, особливо на скейтах та самокатах, небезпечно. Якщо коліщатко потрапить у дірку – можна покалічитись.

Про це писали і журналісти сайту “20 хвилин”. Під час ремонту пошкоджені листи фанери замінили на нові. На деяких конструкціях лишилась усе ж стара фанера. Деякі конструкції знову потребують ремонту.

Відео дня

У міській раді кажуть: у Топільче планують оновити майданчик. Наразі можливі варіанти обговорюють. Однак коли саме там з'являться “свіжі” конструкції, наразі невідомо. Про це повідомлять згодом.

- На жаль, через карантин ми маємо менше фінансування, однак все ж плануємо оновити екстрим-майданчик у «Топільче», - каже начальниця відділу розвитку фізичної культури Тернопільської міської ради Галина Федорович . – Ми обговорюємо можливі варіанти з спортсменами. Після цього можна буде говорити про вартість.

Про заміну старої фанери на нову наразі мова не йде. Пошкоджені частини вважають безпечними. - Щодо пошкоджених листів фанери – це дійсно є, - каже Галина Федорович. – Але наразі потреби заміняти її немає, оскільки ці пошкодження не є небезпечними. На «Циганці» деякі елементи екстрим-майданчика мають серйозні пошкодження. У міській раді про це відомо. Замінити пошкоджену фанеру повинні вже до кінця липня.

- На “Циганці” ремонт екстрим-майданчика проводився минулого року, - пояснює речниця міської ради Мар'яна Зварич. - Майданчик систематично оглядають, минулого року була проведена ізоляція. Майданчик пофарбований. Частковий ремонт із заміною зношених елементів покриття відбудеться впродовж місяця.

Незважаючи на стару фанеру, щовечора на "Циганці" збирається чимало екстремалів. Адже покататися хочеться.

Як кажуть спортсмени, хоч на «Циганці» майданчик і менший – там значно краще покриття. Якщо у «Топільче» це - асфальт, то на «Циганці» – бетон. Як пояснюють любителі “викрутасів”, бетонне покриття краще для скейтерів, аніж асфальтове.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ден

    треба робити, як треба, а не фанерою, щоб кожного року ремонтувати, там шалені нагрузки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up