Партнер рубрики Події

В якому стані тернопільські екстрим-майданчики. Коли їх відремонтують та оновлять?

В якому стані тернопільські екстрим-майданчики. Коли їх відремонтують та оновлять?

Екстрим-майданчики у «Топільче» та на «Циганці» користуються популярністю серед місцевих. Вони потребують ремонту, скаржаться екстремали. Коли їх відремонтують та оновлять?

У гідропарку «Топільче» екстрим-майданчик користується популярністю серед молоді. Частіше за все там можна побачити підлітків, які катаються на скейтах, самокатах, роликах та велосипедах. Минулого року у жовтні майданчик ремонтували, оскільки значна частина фанерного покриття була вже пошкоджена. Спортсмени скаржились, що кататись там, особливо на скейтах та самокатах, небезпечно. Якщо коліщатко потрапить у дірку – можна покалічитись.

Про це писали і журналісти сайту “20 хвилин”. Під час ремонту пошкоджені листи фанери замінили на нові. На деяких конструкціях лишилась усе ж стара фанера. Деякі конструкції знову потребують ремонту.

Відео дня

У міській раді кажуть: у Топільче планують оновити майданчик. Наразі можливі варіанти обговорюють. Однак коли саме там з'являться “свіжі” конструкції, наразі невідомо. Про це повідомлять згодом.

- На жаль, через карантин ми маємо менше фінансування, однак все ж плануємо оновити екстрим-майданчик у «Топільче», - каже начальниця відділу розвитку фізичної культури Тернопільської міської ради Галина Федорович . – Ми обговорюємо можливі варіанти з спортсменами. Після цього можна буде говорити про вартість.

Про заміну старої фанери на нову наразі мова не йде. Пошкоджені частини вважають безпечними. - Щодо пошкоджених листів фанери – це дійсно є, - каже Галина Федорович. – Але наразі потреби заміняти її немає, оскільки ці пошкодження не є небезпечними. На «Циганці» деякі елементи екстрим-майданчика мають серйозні пошкодження. У міській раді про це відомо. Замінити пошкоджену фанеру повинні вже до кінця липня.

- На “Циганці” ремонт екстрим-майданчика проводився минулого року, - пояснює речниця міської ради Мар'яна Зварич. - Майданчик систематично оглядають, минулого року була проведена ізоляція. Майданчик пофарбований. Частковий ремонт із заміною зношених елементів покриття відбудеться впродовж місяця.

Незважаючи на стару фанеру, щовечора на "Циганці" збирається чимало екстремалів. Адже покататися хочеться.

Як кажуть спортсмени, хоч на «Циганці» майданчик і менший – там значно краще покриття. Якщо у «Топільче» це - асфальт, то на «Циганці» – бетон. Як пояснюють любителі “викрутасів”, бетонне покриття краще для скейтерів, аніж асфальтове.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ден

    треба робити, як треба, а не фанерою, щоб кожного року ремонтувати, там шалені нагрузки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up