Партнер рубрики Події

Вакцина від COVID-19 вже в Тернополі. Кого щеплять першим та де зберігатимуть препарати?

Вакцина від COVID-19 вже в Тернополі. Кого щеплять першим та де зберігатимуть препарати?
  • Перша партія вакцини від коронавірусної інфекції прибула до Тернополя вночі 25 лютого.
  • Скільки її виділили на область, де зберігатимуть та коли почнуть щеплювати – читайте у матеріалі.

Доставили вакцину з Києва на спеціально обладнаній вантажівці з дотриманням температурного режиму.

– Супроводжував вантажівку наряд поліції, – розповів водій Віталій Арбузов. – Доїхали без пригод. Вантажівка з холодильною установкою, призначений для таких вантажів. Було хвилювання. Вперше перевозив такий вантаж.

Відео дня

Де зараз вакцина?

Вакцину вже розмістили в холодильні камери. Зберігають її при температурі від +2 до +8 градусів. 

– До нас в область нарешті прийшла вакцина, яку ми очікували тривалий час, – повідомила начальниця управління охорони здоров’я ОДА Ольга Ярмоленко. – Отримали 16 тисяч доз. Також нам дали шприци, контейнери та літературу для рекламації вакцинації.

Зберігатиметься вакцина на спеціальному складі. 

– Мобільні бригади приїжджатимуть за необхідною кількістю доз і по накладних будуть її отримувати, – продовжує Ольга Ярмоленко. – Мобільні бригади, які проводитимуть вакцинацію, забезпечені холодильниками для транспортування.

Загалом в області є 12 мобільних бригад, які проводитимуть вакцинацію. Всі, кого вакцинували, будуть вносити в електронну систему для обліку.

25 лютого – перше щеплення

– У першу чергу. вакцинації підлягають медичні працівники, які надають допомогу хворим на коронавірус, – каже заступниця генерального директора КНП "Тернопільський обласний центр громадського здоров’я" Марія Павельєва. – В області є 27 таких закладів. Вони всі будуть поступово охоплені вакцинацією. З понеділка, 1 березня, ми проводитимемо навчання  для інших мобільних бригад.

16 тисяч доз вакцин розраховані на щеплення. Перше мають зробити уже 25 лютого. Ревакцинація – через 28 днів від першого щеплення. Таким чином зможуть вакцинувати 8 тисяч людей.

Відповідно до таких розрахунків, вакцини для медиків має вистачити «впритик». Адже за даними НСЗУ з хворими на коронавірус в області працює 2992 лікарів, 4301 працівників молодшого персоналу, 277 анестезіологів та 446 інфекціоністів, терапевтів та педіатрів. Разом – 8016 лікарів. Однак дехто може відмовитись. Як повідомляла раніше Ольга Ярмоленко – ще до того як в Україну доставили вакцину, всі медики пройшли анкетування, чи дають вони згоду на вакцинування. Так розраховували кількість вакцин, яка потрібна на область.

Почали з медпрацівників тернопільських закладів. Як розповів директор міської дитячої лікарні Андрій Артимович від ранку працівників лікарні почали вакцинувати.

- Вже почали вакцинувати працівників нашого інфекційного відділення, - каже Андрій Артимович. – Разом з нашими лікарями вакцинують лікарів міської лікарні №2. Це все відбувається на території другої лікарні. Загалом орієнтовно 100 осіб нашого закладу мають отримати щеплення, відповідно до списів.

Як розповів директор лікарні, вже є спеціальний графік вакцинації. Частина лікарів отримає щеплення 25 лютого. Також вакцинація продовжиться 26, 26 лютого.

А от хто отримав вакцину першим - наразі невідомо. Про це повідомлять згодом. У пресслужбі ОДА кажуть, що більше інформаціїх про щеплення повідомлять на брифінгу. 

Щеплюватимуть, у першу чергу, медпрацівників. Цей процес почнуть зранку 25 лютого. Більше – читайте згодом. Новина оновлюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Віктор Костанович

    Рекламация – название документа, под которым скрывается претензия потребителя к поставщику товара и или услуги. Рекламация составляется в письменном виде и является основанием для принятия мер, ведущих к устранению выявленных недостатков, дефектов, браков и пр. нарушений. Вже зразу готові бакувати?
  • АНАТОЛІЙ

    Цим колоться неможна

    АНАТОЛІЙ reply АНАТОЛІЙ

    Nadia Faulkner  щось типу того !

    Nadia Faulkner reply АНАТОЛІЙ

    АНАТОЛІЙ ви лікар?
  • Nataliya Diduch

    В таких умовах транспортують вакцину?
    А холодильник?
    Чому не бачу холодильника?

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Ольга Цісаренко мене інші не дуже цікавлять. А вакцини - так.

    Ольга Цісаренко reply Nataliya Diduch

    Nataliya Diduch а ви думаєте, що інші ліки перевозять інакше?

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Людмила Сенів це авто хвба спецтранспорт?

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Людмила Сенів так, це холодильник.....
    Вакцину перевозять в такій машині, якою возять ковбасу?...😲😲😲😲

    Людмила Сенів reply Nataliya Diduch

    Nataliya Diduch  ось ця установка підтримує конкретну температуру в кузові машини(якщо не помиляюсь)

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Якщо я сліпа - поправте мене.

    Nataliya Diduch reply Nataliya Diduch

    Вадим Єпур я не бачу цього на фото і відео.

    Вадим Єпур reply Nataliya Diduch

    Nataliya Diduch Вакцину доставляли у вантажівці з холодильною установкою. Після того, як вакцина прибула на склад у Тернополі - її переклали у холодильні камери складу. До мобільної бригади зі складу вакцину теж доставляють у спеціальних холодильних контейнерах. Температура її зберігання - від +2 до +8 градусів. В публікації про це написано.  
  • Барюсік Пазітіффф

    депутатів щуплюйте по два три раза бажано
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up