Вандалізм: інклюзивний дитмайданчик в парку ще не відкрили, а вже понищили

Вандалізм: інклюзивний дитмайданчик в парку ще не відкрили, а вже понищили
  • У парку Національного відродження облаштовують дитячий майданчик для дітей з особливими потребами.
  • На наступний день після того, як встановили гойдалки, одну з них понищили вандали. 

У Тернополі не так багато дитячих майданчиків для дітей з особливими потребами. Один з таких є на вулиці Федьковича, 16 у дворі Тернопільської міської дитячої поліклініки. Облаштувати такий інклюзивний майданчик запропонувала тернополянка Ірина Хаєцька. Вона подала проєкт на «Громадський бюджет» у 2018 році. Її підтримала достатня кількість тернополян і на реалізацію проєкту виділили близько 1,4 млн гривень. Його вже майже облаштували. 

Як побачив журналіст «20 хвилин», 21 листопада на новому майданчику вже встановили всі 16 ігрових елементів, облаштували лавки для батьків, урни, постелили газон зі штучним покриттям.

- Часто гуляю в парку зі своїм собакою і бачу, як роблять майданчик, – розповідає тернополянка Орися. – Кілька днів тому встановили гойдалки. Людей і дітей тут ще не бачила, бо дуже холодно. 

Відео дня

Роботи на майданчику ще тривають, але одну з гойдалок зламали вандали. Зробили це на наступний день після встановлення. 

- Я не розумію, як у цих «людей» піднімається рука ламати дитячі майданчики, – каже тернополянка Орися. – Біля мого будинку є дитячий майданчик і там увечері збираються пияки. І хто ж їм що може сказати? Бо і по голові дати можуть. Старші діти казяться на дитячих майданчиках. 

Як розповів директор КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» Тернополя Микола Лесів, по факту вандалізму будуть звертатися в поліцію.

- В парку Нацвідродження ми облаштовуємо дитячий майданчик для дітей з обмеженими можливостями, – розповідає Микола Лесів. – 19 листопада ми встановили гойдалку і наступного дня під час перевірки я побачив, що її зламали вандали. Це обладнання ми чекали більш ніж пів року. Єдиний завод, який виготовляє спеціальні елементи дитячих майданчиків для дітей з особливими потребами, є в Одесі. Не встигли ми ще закінчити облаштування майданчика, як його вже понищили. Я хочу «подякувати» тим особам, які це зробили. У людей взагалі немає ніякої совісті.

На майданчику встановили 2 гойдалки, спеціальну карусель, на яку можна заїхати на інвалідному візочку, гойдалку на пружині, пісочниці та великий ігровий комплекс. Окрім каруселей та гойдалок, на майданчику є кілька навчальних дошок для вивчення мови жестів, дошка для вивчення шрифту Брайля, «музична дошка», рахівниця та багато інших елементів для дітей різного віку.

Якщо ви стали свідком вандалізму – варто звертатися до правоохоронних органів. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Мар'яна Гудзь

    камери поставити
  • Люда Гаук

    Наркомани
  • Зоряна Гнатів

    Дикарі
  • Andrea Stromenko

    В мене таке відчуття що зі сходу до Тернополя приїхали не бажані люди і так від того часу в місті по чалося робитися казна що

    David Starr reply Andrea Stromenko

    Я тобі так скажу, що географія тут ні до чого, на заході люди нічим не кращі і свинячать не менше, хіба понтуються більше, але як були "вуйками" так ними і лишились, хоч і в Європу їздять регулярно.

    Оля Мандрика reply Andrea Stromenko

    Andrea Stromenko як би ж то так, але скоріше за все то такі ж тернополяни як і ви. Західноукраїнської бидлоти ціла купа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up