Вбивства, крадіжки, шахрайства: за пів року майже 4 тисячі злочинів на Тернопільщині

Вбивства, крадіжки, шахрайства: за пів року майже 4 тисячі злочинів на Тернопільщині
  • 45 викрадених автомобілів, п’ять вбивств та ще сотні інших злочинів зафіксували правоохоронці на Тернопільщині на останніх пів року. 

  • Про підсумки роботи поліції Тернопільщини за перше пів річчя 2019 року говорили на прес-конференції начальника ГУ Нацполіції області Олександра Богомола у середу, 3 липня.

- За півроку в нас зареєстровано 3 822 злочини, а це на 3% менше, ніж минулого року, - розповідає пан Богомол. - В тому числі тяжких із них - 1 945. 

Загальний відсоток розкриття злочинів на півроку склав 46, 6% + 2, 2 % із попереднього періоду, зазначили на прес-конференції. 

- За цей період сталось п’ять вбивств, вісім тяжких тілесних ушкоджень. І три з яких із смертельними наслідками. Всі ці злочини розкриті. Також було одне згвалтування. 

Відео дня

У області із початку нового року сталось 1 448 крадіжок, це на 6% менше, ніж у попередній період. 

- Серед крадіжок найбільш небезпечні - квартирні, їх за пів року було - 234, - каже пан Богомол. - 71 випадок був із грабунками, а також шість розбійних нападів, половину із яких розкрито. 

За цей час проводилось кілька спеціальних операцій із вилучення зброї та вибухівки. Зафіксовано сотню таких порушень в області. 

45 викрадених автомобілів

- За пів року сталось 45 незаконних заволодінь транспортними засобами, - розповідає пан Богомол. - 28 авто повернули власникам. Серед викрадених було 8 випадків крадіжки авто преміум-класу – дві Toyota,  два Lexus, Hundai, Honda, KIA та Nissan. 

Поліція працює щодо повернення власникам авто, каже Олександр Богомол.

- Була цікава ситуація, коли викрали один з автомобілів преміум-класу , в якому був GPRS. Ми пів України їздили на тим автомобілем. Зараз ми вже встановили цю особу, проводимо пошукові заходи для його затримання. 

Тому для всіх, хто має дорогі авто, пан Богомол рекомендує - встановити GPRS. Його важко заблокувати, а коли їх два, це досить хороша допомога як для працівників поліції, так і для власників, щоб вберегти авто.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up