Партнер рубрики Події

Вчитель фізкультури скоїв ДТП і побив поліцейського, кажуть — був напідпитку. Що ми дізнались?

Вчитель фізкультури скоїв ДТП і побив поліцейського, кажуть — був напідпитку. Що ми дізнались?

Богдан й досі працює вчителем фізкультури — вже після вироку суду, про що керівництво закладу, як запевняє, не знало. Що кажуть у ліцеї? Як чоловіка покарали за ДТП і побиття правоохоронця?

Вирок чоловікові, який скоїв ДТП, а потім вдарив поліцейського, проголосив Кременецький райсуд.  Ця справа має чимало підводних течій, адже в двох провадженнях фігурує стан алкогольного сп’яніння, проте за п’яну їзду Богдана Г. так і не покарали. Його  визнали винним і в скоєнні ДТП, і в побитті, а в суді він повідомив, що з копом примирився і навіть перерахував на ЗСУ 4750 грн. Врешті понесе мізерну відповідальність. Більше того, чоловік й далі працює вчителем фізвиховання — принаймні про це йдеться на сайті закладу. А що каже дирекція, чи може вчити дітей бігати й стрибати людина із судимістю? Розповідаємо подробиці.

Був напідпитку і вдарив копа

Ця неприємна історія почалась 21 вересня 2022 року на Кременеччині. У с. Горинка близько 16 год. зіткнулись два автомобіля — Opel та BMW. В цій аварії, на щастя, ніхто не постраждав, хіба транспорт. Проте поліцейські стверджували, що водій BMW був напідпитку, грубіянив, а врешті вдарив одного з правоохоронців. За що суд визнав його винним і проголосив вирок. Забігаючи наперед, повідомимо, що це вирок може бути оскаржений до апеляційного суду, а якщо ні, то вступить в законну силу.

У закладі, де вчителює пан Богдан, про вирок суду не знали. Принаймні у цьому запевнив директор ліцею Володимир П. Ми умисне поки що не називаємо прізвищ вчителя та директора і офіційну назву ліцею, адже рішення суду ще не набрало законної сили, проте може добряче вдарити по репутації тих, хто там працює. Але всі ці дані є в редакції.

Відео дня

Згідно з інформацією на офіційному сайті ліцею, Богдан Г. досі працює вчителем фізичного виховання і є спеціалістом І категорії. Як кажуть місцеві, він з вчительської родини, батько чоловіка теж вчителює у цьому ж закладі.

— Так, Богдан зараз працює вчителем фізкультури, — запевнив журналістку «20 хвилин» телефоном  директор ліцею Володимир П. — Звісно, людина із судимістю не може працювати педагогом. Тому далі дивитимемось по ситуації. Можливо, в апеляційній інстанції вирок скасують. По роботі до нього претензій немає. дисциплінарних порушень не скоював, скарг по роботі не було, не був покараний жодними доганами. Якщо буде судимість – будемо розглядати питання і приймати рішення. Це неприпустимо. В даний момент він працює і виконує свої обов’язки.

Третього січня вчителю фізвиховання виповнилось 25 років, власної сім’ї він не має, дітей теж.

У лікарні виявили в крові 2 проміле алкоголю

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, 21 вересня 2022 року він керував BMW в нетверезому стані. Вчинив ДТП, від проходження огляду на стан сп`яніння на місці за допомогою технічного приладу газоаналізатора Алкотест 6810 відмовився. Огляд на стан сп`яніння проводився в лікувальному закладі КНП «Кременецька опорна лікарня», проба виявилась позитивною — 2.0 проміле, що вдесятеро перевищує норму. Патрульні склали на нього протоколи за ст. 130 і 124 КУпАП.

В судовому засіданні Богдан Г. вину у кермуванні напідпитку не визнав. Пояснив, що  вжив алкоголь вже після ДТП. Не заперечив факту вчинення ДТП з автомобілем марки Opel. Суддя об’єднав ці дві справи в одну, і за ДТП покарав водія піврічним позбавленням права керування, а за керування напідпитку покарання не було. Адже на оглянутому судом відеозаписі із нагрудної камери поліцейського був відсутній відеозапис процедури проведення огляду на стан алкогольного сп`яніння у медзакладі. Відповідно, результат огляду на стан сп’яніння у лікарні суддя визнав недійсним.

Справу про побиття поліцейського мав розглядати той самий суддя. Але він подав клопотання про самовідвід, бо вже розглядав «адмінку» і, аби його не звинуватили в упередженості, не може виносити вирок у справі побиття поліцейського.

Як покарали за побиття копа?

Згідно із матеріалами справи, 21 вересня 2022 року поліцейські сектору реагування патрульної поліції Кременецького районного відділу поліції ГУНП в Тернопільській області оформляли ДТП, учасником якої був Богдан.

— Так, 21.09.2022 близько 16:00 год. водій, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, поводив себе агресивно, виражався грубими та нецензурними словами відносно вищевказаних працівників поліції, — йдеться у матеріалах справи. —Виконуючи свої функціональні обов`язки, працівники поліції зробили зауваження водію, який жодним чином на це не реагував. Натомість умисно наніс один удар лівою рукою в область правого плеча поліцейському сектору патрульної поліції, чим спричинив останньому тілесні ушкодження у вигляді: синця передньої поверхні грудей справа, що є ознакою забиття м`яких тканин правого плечового суглоба у вигляді набряку. Вказані тілесні ушкодження належать до легкого тілесного ушкодження.

Богдана звинуватили за ч. 2 ст. 345 КК України, тобто в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку з виконанням цим працівником службових обов`язків.

У суді вчитель фізкультури вину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, зазначивши, що примирився із потерпілим, шкодує про скоєне. Перерахував 4 750 грн. допомоги ЗСУ. А побитий поліцейський сказав, що вибачив обвинуваченому, жодних претензій до нього немає, а тому просив його суворо не карати.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України і призначити йому покарання у виді двох років обмеження волі, — таким був вирок Кременецького райсуду. — На підставі ст.75 КК України, звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому один рік іспитового строку.

Вирок може бути оскаржений в апеляції протягом місяця. Якщо скарга не надійде, або апеляційний суд залишить в силі вирок суду 1 інстанції, Богдан матиме судимість і, скоріш за все, позбудеться роботи.

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком ситуації і повідомлятиме про все читачів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Dima Dima

    Добре що від...в
  • Володимир Ковальчук

    Нібито дрібничка ;(вдарив поліцая), згодіться ,ну приємно як.
  • Олександр Солонинка

    Розголос на суддю..  Як на Закарпатті гвалтують, то тут можна розсікати на машині... Можна і в ДТП життя втратити...
  • Yura Dmitrovsky

    Пацан добре зробив що віддовбасив мента.Бо їм можна бити людей а ми їх що не можемо?Красава.

keyboard_arrow_up