Великдень вдома: як правильно освятити паску онлайн

Великдень вдома: як правильно освятити паску онлайн
  • Уряд та священнослужителі закликають українців залишатись на Великдень вдома, долучитись до онлайн-трансляції богослужінь та освятити паску самостійно.
     
  • Як відбуватимуться Пасхальні богослужіння та як освячувати паску онлайн.

Через поширення коронавірусної хвороби цього року вірянам по всьому світу рекомендовано задля безпеки утриматись від відвідування храмів на Великдень.

Якщо ви не маєте змоги освятити пасхальне приношення іншим способом чи придбати вже освячене, то Тернопільська єпархія Православної Церкви України наводить інструкцію як це зробити при перегляді Пасхального богослужіння онлайн.

Як освятити паску онлайн 

Перед початком богослужіння приготуйте пасхальне приношення, святу воду та (бажано) освячене зілля, яким будете окроплювати кошик.

Відео дня

Наприкінці богослужіння священик чи архієрей буде читати молитви на освячення паски та іншої поживи.

Після закінчення читання молитов, коли священнослужитель буде промовляти "Благословляється і освячується пожива ця", візьміть зілля і тричі хрестовидно покропіть святою водою пасхальне приношення. Якщо нема зілля і нічого, що можна було б використати для окроплення, можна це зробити просто долонею.

Важливо пам'ятати, що пожива освячується не самим окропленням, а саме читанням молитов. Окроплення є символічним знаком сходження Божественної благодаті і не заміняє молитви, а доповнює повноту священнодії.

Також варто розуміти, що молитви читаються саме на освячення пасхальних страв, що символізує закінчення посту. Не варто під час цього освячення разом з паскою та їжею окроплювати святою водою хрестики чи ікони, якщо ви не збираєтесь їх їсти.

Графік онлайн богослужінь на українських телеканалах

Нагадуємо, українці можуть долучитися до церковних служінь онлайн - Уряд домовився про трансляцію на українських телеканалах. 

Читайте також: Розклад богослужінь на Страсний тиждень та Великдень у церквах Тернополя
 

У 2020 року Великодні богослужіння у Тернополі відбудуться з обов’язковими умовами дотримання карантину.

Відповідно до погоджень з керівниками церков, під час проведення Богослужінь у всіх храмах необхідно дотримуватися наступних правил: трансляція онлайн, у храмі може бути не більше 10-ти осіб, серед яких священник, прислужник, дяк і особи, які технічно обслуговують Богослужіння та забезпечують онлайн-трансляцію. Обов’язковою умовою є носіння захисних масок чи респіраторів.

Тож закликають усіх вірних долучатися до спільної молитви напередодні та у день святкування Воскресіння Господнього виключно через засоби відеотрансляції з метою запобігання поширенню коронавірусу на території Тернопільської громади.

У зв’язку із винятковою ситуацією, беручи участь в онлайн-трансляціях богослужінь, тернополяни зможуть отримати благословення пасхальних страв, залишаючись у своїх домівках згідно із вимогами карантину.

Придбати уже освячені Великодні паски тернополяни також можуть у закладах роздрібної торгівлі міста.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up