"Оце щастя!": мама з малюком, який народився у швидкій на Великдень, уже вдома

"Оце щастя!": мама з малюком, який народився у швидкій на Великдень, уже вдома
  • Старші братики – першокласник Дениско і чотирирічний Володя - дуже чекали на приїзд наймолодшого у родині. Наразі пропонують варіанти імені для новонародженого.
  • «Тримати у таке величезне свято на руках щойно народжене дитя – оце щастя!» - такою була перша реакція медиків, які дорогою до лікарні приймали пологи.
  • Коли хреститимуть немовлятко – поки не знають. Точно, що довго з цим не тягнутимуть і вже вирішили, що хрестини відбуватимуться вдома. Наразі обирають кумів для малечі.

Леся Підручна та її чоловік втретє стали батьками. Наймолодший з родини з’явився на світ у кареті швидкої допомоги на сам Великдень, коли дорогою до Бучацької райлікарні проїжджали село Криниця.

У родині вже є двоє старших синочків

  • Швидка не зупинялась, ми їхали до лікарні, але пологи були настільки стрімкими… Ніхто не сподівався, що синочок так швидко з’явиться на світ, - зізналась породілля Леся Підручна. – Але добре, що все добре. Синочок здоровий – і це головне.  

Породіллю з немовлятком доправили до Бучацької райлікарні. Директор закладу Олег Щиголь запевнив: і дитинка, і мама здорові, почуваються добре. Малюк народився. вагою 2,5 кг і трохи передчасно. Але з ним все гаразд.

Родина Підручних проживає у селі Задарів Монастириського району.

Відео дня
  • У цій сім'ї вже є двоє старших хлопчиків – першокласник Дениско та чотирирічний Володя, - розповіла Ганна Рожаловська, секретар сільської ради села Задарів. – Це – третій малюк у сім’ї. До нас ще не звертались, аби зареєструвати хлопчика. Думаю, вже зроблять це після завершення карантину. У селі цього року це вже третій новонароджений. Але з них - перший хлопчик. До цього в родинах народжувались дівчатка.

Всілякі випадки були, а пологи – вперше! Ще й дорогою

Фельдшер швидкої Оксана Костів зізналась нам: це перше дитя, яке вона приймала за час своєї роботи на швидкій. Ще й дорогою. Жінка каже, хвилювалась не на жарт. Але, коли прийняли немовля, почула від напарниці: «Тримати у таке величезне свято, у Великдень на руках щойно народжене дитя – оце щастя!»

  • Не буду лукавити – дуже хвилювались, - сміється Оксана Костів. – Але сама себе переконувала – все має бути добре і все в Божих руках. Малюк, на щастя, народився здоровеньким. І з мамою все гаразд. А це – головне!

Виклик до швидкої надійшов близько 5 ранку. Домчали до місця дуже швидко – хвилин за 10, пригадує пані Оксана. Медики кажуть, їх ніхто не попередив, що ще о другій ночі у жінки вже відійшли води. Коли зайшли на подвір’я, почули крик майбутньої мамусі: «Я народжую!».

  • Ми її на ноші – і в дорогу, мали везти до пологового у Підгайцях, але не так сталося, як гадалося – жінка народила дорогою, буквально за 10 хвилин після того, як ми від’їхали, - пригадує пані Оксана. – Ми повідомили, що веземо до Монастириської під пологовий, аби викликали акушера і педіатра. Ті оглянули і малюка, і маму – обоє були в задовільному стані. Дитя народилось зростом 48 см і вагою 2, 5 кг.

Всілякі випадки були, а пологи - перші, ще й дорогою, жартує пані Оксана.

Батьки і братики шукають ім’я для малого

Як вдалось нам дізнатись, мама Олександра з малюком 21 квітня вже були вдома. Тут на них чекали тато, бабуся і двоє старших братиків новонародженого хлопчика.

  • Якщо порівнювати зі старшими, цей синочок трохи крикливий, - сміється втретє новоспечена мамуся Леся Підручна. – А за ім’я – от чесно, ще толком не думали. Стільки всього трапилось… І братики пропонують багато варіантів. Як назвемо – ще обиратимемо. Наразі старші діти дуже втішились, що ми вдома. Граються тепер тільки коло братика.

Пані Леся воліє й не згадувати за те, що як все відбувалось. Добре, що малюк здоровий, тому попереду – лише приємні клопоти та хрестини. Із кумами теж ще не визначились, а от з хрестинами затягувати не будуть. І вже вирішили – хреститимуть малюка вдома.

  • На кого схожий? Та так і не скажеш одразу, бо дуже маленький, - жартує пані Леся. – Напевне, на всіх потрохи.

Редакція щиро вітає батьків, братиків і всю родину із народженням малюка. Нехай росте здоровеньким на радість усім!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Оксана Лавро

    ВІТАЮ З народженням .Здоров'я мамі і дитятку.
  • Людмила Вітчук

    Вітаю, будьте здорові!
  • Світлана Вергун

    Дай Боже здоров'я немовлятку, мамі  і медикам!!!
  • .

    Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up