Партнер рубрики Події

Великодні обереги для військових виготовляли діти захисників у Тернополі

Великодні обереги для військових виготовляли діти захисників у Тернополі
  • Напередодні Світлого Христового Воскресіння діти захисників України виготовляли обереги для військових.
  • Витвори дитячого мистецтва волонтери «Платформи єдності» освятили і відправили на передову.
  • Про мету такої акції і дитячі побажання захисникам – читайте далі.

«Великодній оберіг військовому» – так називалась благодійна акція, яку напередодні свята організували волонтери «Платформи єдності» у Тернополі. Відео з цього мистецького заходу на своїй сторінці у Фейсбук опублікував міський голова Тернополя Сергій Надал.

Відео дня

Засновник цього волонтерського руху Тарас Серетний розповів, що кошики з дитячими оберегами після освячення відправляться на передову, аби підняти дух військовослужбовцям, подарувати їм частинку свята.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи КЗ ТМР «Станція юних техніків»  Олена Митулинська так озвучила основну мету мистецького заходу, важливого, як для дітей, так і для тих, хто боронить Батьківщину від окупантів:

– Щоб трошки відволіктися, згуртувати діток. Націлити щось робити таке творче напередодні великого свята Христового Воскресіння. А також для того, щоб націлити дітей на те, що ми переможемо, тому що ми – сила, ми – всі разом.

А юні митці цілеспрямовано і старанно виготовляли свої шедеври зі світлими помислами і з єдиною метою – перемогою України.

Одна з учасниць акції рохзповіла, що вона долучилась до мистецького заходу, щоб навчити інших робити ангеликів для наших воїнів, які захищають Україну.

– Ми виготовляємо ці ангелики і віримо в перемогу України, – сказала дівчинка.

– Ми виготовляємо обереги для наших захисників, щоб вони їх оберігали на Великодні свята. Ми це робимо з гарними емоціями та гарним посилом для них, – зазначила ще одна юна майстриня.

Те, що подібні подарунки дуже важливі для наших захисників, підтвердив колишній військовий, а нині – волонтер Володимир Місько:

– Коли я перебував на фронті, ми з побратимами дуже раділи, коли з дому приїздили передачі – від рідних, близьких, незнайомих людей, волонтерів. Це дуже велика радість для людей, які знаходяться далеко від дому. Займаються важливою справою – захистом нашої Батьківщини. І тому частинка тепла, любові з рідного міста – це надзвичайно важливо, надихає на боротьбу, нові звершення і надає сили для того, аби з ще більшим завзяттям боронити нашу землю.

Частинки дитячих сердечок – найкращі обереги для тих, хто здобуває перемогу і мирне небо саме для них – покоління нашого майбутнього. Діти повинні жити у вільній і незалежній країні. Сьогодні їх рідні на передових позиціях роблять все можливе для цього. А юні патріоти надихають військових на нові звершення.

Нагадаємо, раніше ми публікували відеопривітання від тернополян для наших захисників, які підготували журналісти «20 хвилин». Ми також розповідали про те, що дітей військовослужбовців у Великогаївській громаді навчали розписувати писанки.

 

Читайте також:

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up