Партнер рубрики Події

Чортківщина у жалобі: в останню путь проводжають Героїв Василя Куніцького та Андрія Маслова

Чортківщина у жалобі: в останню путь проводжають Героїв Василя Куніцького та Андрія Маслова
  • Із перших днів Василь пішов на війну. По собі залишив найбільший спадок: двох синів, доньку та онучат. Йому було 54 – стільки залишиться назавжди.
  • Андрієві назавжди залишиться 31 рік. Уродженець села Мухавка Чортківського району. В зятях у селі Давидківці. У загиблого Героя залишився дворічний синочок.

 

16 квітня близько 10 ранку на території Катедрального собору верховних апостолів Петра і Павла Чортківщина зустріла своїх героїв, які загинули від рук російських окупантів —  Василя Куніцького із села Скомороше Білобожницької громади та Андрія Маслова із села Давидківці Колиндянської громади.

Проведуть в останню путь обох о 15-тій год. Василя — у його рідному селі Скомороше. Андрій  —  уродженець села Мухавка Чортківського району. В зятях у селі Давидківці. У загиблого Героя залишився дворічний синочок.

Відео дня

— З неймовірним болем повідомляємо про загибель на війні Героя, жителя нашої громади Василя Куніцького, — йдеться у повідомленні Білобожницької громади.  — Сталося це 10 квітня у Донецькій області. Захисникові було 54 роки. Вдома у Героя залишилася дружина, троє дорослих дітей, внуки.

Василь Станіславович Куніцький народився 23 травня 1967 р. Загинув 10 квітня, не доживши до ювілею трохи більше місяця.

— Веселун, надзвичайно життєрадісна і позитивна людина, добряк і дуже щирий — так відгукуються про Василя усі, хто його знав, — розповів Віктор Шепета, голова Білобожницької громади. — По собі залишив найбільший спадок: двох синів, дочку і внучат. Двоє дітей мають власні сім’ї, діток. Один із синів ще не одружений… Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати. Вічна пам‘ять Герою України!

Ще з перших днів повномасштабного вторгнення Василь пішов захищати нашу землю. Ще зранку 10 квітня дружина з ним говорила о телефону. По обіді Василя не стало. Ворожа куля обірвала його життя на Донеччині.

Андрій Маслов — уродженець села Мухавка Чортківського району. В зятях у селі Давидківці. У загиблого Героя залишився дворічний синочок.

Група рашистів на Донеччинні впритул наблизилась до позицій українських захисників та підступно відкрила вогонь зі стрілецької зброї. В результаті поранення, несумісне з життям, отримав наш герой Андрій. Йому було всього лише 31…

— Сумна звістка своїм чорним крилом накрила нашу Колиндянську громаду. Загинув від ворожої кулі наш Герой, житель нашої громади, уродженець села Мухавка Маслов Андрій, - йдеться на сторінці у Facebook Колиндянської ТГ.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родинам, побратимам, односельцям та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

Фото із прощання - Любомира Габруського

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (71)
  • Оля Петрущак

    Вічна пам'ять Героям. Співчуття рідним.
  • Ганна Курилюк

    Вічна пам'ять
  • Марія Храпун

    Вічна пам'ять Героям.
  • Ольга Гарвилова

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up