Партнер рубрики Події

Ми заслуговуємо на нормальне існування, - учасниця АТО про своє працевлаштування

Ми заслуговуємо на нормальне існування, - учасниця АТО про своє працевлаштування
  • Близько 15 компаній презентували вакансії для ветеранів АТО в суботу, 30 червня на проекті «Місто професій» .

  • Така ініціатива стала можливою завдяки проекту «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО».

Стартував проект 25 травня в Києві, де на фестивалі пропонували роботу ветеранам АТО. Тоді на цю подію завітало чимало вчорашніх солдатів. Близько 50-ти роботодавців виставляли  на загал свої вакансії, де військові підписували контракти про працевлаштування.  Сьогодні такий же проект відбувався у Тернополі. Центр зайнятості надає близько 5-ти тисяч вакансій на Тернопільську область. Сьогодні долучилися ще дві компанії, які пропонують вакансії для працевлаштування.

- Головна наша мета – це працевлаштування і соціалізація хлопців, які повертаються з АТО. Ми хочемо, щоб вони мали роботу, гідну оплату за цю роботу  і могли відкрити свою справу, - розповідає співорганізатор «Фестивалю вакансій для ветеранів АТО» Ірина Демяненко. - Для військових дуже принципово спілкуватися з роботодавцем напряму. Так вони можуть висловити свої побажання, а роботодавець може побачити, кого саме він бере на роботу. Це люди дуже досвідчені, дисципліновані і хочуть розбудовувати свою країну.

Відео дня

Жінка також додає, що Центр зайнятості надає близько 5-ти тисяч вакансій на Тернопільську область. Шкода, що дуже мало ветеранів АТО звернулось сьогодні по допомогу.

Сьогодні долучились дві компанії, які пропонують вакансії для працевлаштування і напряму розмовляють з ветеранами. Мінімальна оплата, яку пропонують, від 10 до 15 тисяч гривень і вище.

Ветеран війни Наталія Борисовська розповіла, нещодавно й сама шукала роботу. 

- Дев’ять років я служила в Збройних силах України, два з яких, без ротації, в зоні АТО.  Після звільнення я проходила реінтеграцію в мирному житті. Місяць у мене була сильна депресія, - каже жінка. - Чоловік також військовослужбовець. І одного разу перед нами гостро постало питання чим займатися в мирному житті, тому що, на жаль, зараз існує штамп, що люди, які повертаються з АТО є хворими, в них нездорова психіка і т.п. Для мене було принциповим показати те, що ми заслуговуємо на нормальне існування серед соціуму і я почала займатися працевлаштуванням і реінтеграцією ветеранів війни по всій Україні.

Жінка додає, що вона з командою працює на волонтерській основі і повністю за свій рахунок проводять такі фестивалі. Їм допомагають державні адміністрації, друзі і однодумці.

Волонтер Сергій Лучкін вважає, що такі фестивалі дуже потрібні.

- Мене сюди запросив мій знайомий. Зараз я займаюсь волонтерством після поранення. Ми їздимо на передову до хлопців, допомагаємо їм. Возимо тепловізори, автомобілі, одяг, взуття і все, що потрібно нашим бійцям, які захищають нас.  Це дуже круто, що є такий проект,  тому що він надає можливість багатьом бійцям працевлаштуватися на нормальну роботу і влаштовувати своє життя після війни, - розповідає чоловік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up