Партнер рубрики Події

Вибух у Тернополі. Ми стали свідками, як рятували чоловіка, що опинився під завалами (оновлено)

Вибух у Тернополі. Ми стали свідками, як рятували чоловіка, що опинився під завалами (оновлено)
  • Про вибух повідомляють редакцію читачі. Мешканці Лозовецької, 3 подзвонили до редакції, що близько 19-ї години сьогодні, 14 грудня, вибухнуло поблизу їхнього будинку. Інший читач припускає, що вибух - на заводі, що на Поліській, 6.
  • Під завалами на заводі опинилась людина. За допомогою спецтехніки чоловіка вже дістали і передали медикам. 
  • Щойно такий сильний вибух був, що аж вінка задрижали, - повідомила редакцію читачка Людмила, яка проживає на вул. Лозовецька, 3. – Сусіди думали,  що то землетрус. Враження, ніби вибух. Аж хвиля пішла.

Буквально за кілька хвилин з повідомленням про вибух нібито в районі заводу, що на Поліській, 6, зателефонував наш читач Віталій.

У соцмережах наші читачі пишуть: Vasja Fetsyo Десь 20-30хв назад, На лукяновича 1 на склад шось впало, думали #НЛО ... Nat Frantseva Я в центрі, також чула. Гримнуло сильно. В деяких Авто сигналізації спрацювали. Natalia Melnuk І на Київській було чути...Я думала що війна почалась)))Це жахливо...співчуваю тим людям,які там опинились.

Відео дня

У поліції кажуть, що є повідомлення про пожежу на вул. Поліській. Припускають, що це нафтобаза в районі Епіцентру. Як згодом виявилось, а журналістові разом з оперативними службами довелось шукати місце події, вибух стався на комбінаті "Будіндустрія", що на Поліській. 

Доки ми пішки діставались місця вибуху, адже ближче під'їхали лише оперативні служби, довелось власним взуттям випробувати дорогу - вся вона була встелена скляними уламками різного розміру. Все це перемішалось з болотом. Обійти цю небезпечну жижу було неможливим. Уламки, можна припустити, - це залишки побитих від вибуху вікон заводу. У величезному двоповерховому приміщенні не залишилось жодного цілого скла. Приблизно в середині будівлі був відсутній шмат бетонного даху. Ймовірно, від вибуху його також знесло.  

Коли ми підійшли ближче - на місці працювали рятувальники, поліція, патрульні, швидка. Офіційної інформації ніхто не надавав. Але нам вдалось з'ясувати, що під завалами є людина. За попередньою інформацією, яку нам довелось дізнатись на місці події, коли стався вибух, чоловіка привалило арматурою та плитами. Аби його дістати з-під завалів, рятувальники застосовували спеціальну техніку. 

Приблизно за годину-півтори чоловіка винесли на ношах зі зруйнованого приміщення. Він перебував у свідомості та відповідав на запитання медиків. Як вдалось нам дізнатись, чоловік працював на підприємстві. Його дані поки нам невідомі. Однак, як ми помітили, це - старша людина. 

На місці продовжують роботу рятувальники, медики і поліцейські. 

 

Офіційну інформацію ми надамо, щойно отримаємо її від оперативних служб. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Anonymous

    Скоріш за все,  кисневий балон бабахнув. Правила техніки безпеки писані кров*ю і зруйнованими заводами.
  • Vasyl Martyniuk

    Міністерство охорони здоров'я вкотре попереджає.

    Куріння вбиває!
  • Анонім

    А ніхто не розглядає  такий варіант як диверсія . Можливо ціль була військова частина . Могли з безпілотника кинути вибухівку тільки ось помилилися і кинули на бетоний завод . Що там може вибухнути на тому бетоному заводі . Я так думаю це була диверсія ,що такий потужний вибух

    Андрій Славопас reply Анонім

    Поменше слухайте офіційні ЗМІ. У нас в країні є дві диверсії, одна сидить на вул. Грушевського в Києві, інша на вул. Банкова.

    Ну, а звичайно, що то все москалі винні. Ну а хто. Не ми ж...

    Хто всрався? Невістка!

    тойво reply Анонім

    то путін кинув бімбу.

    Дон Карлеон reply тойво

    тойво, чувак, ти зробив мені вечір

    Vlad Gamer reply Анонім

    Якщо залишки скла "викинуло" на зовні то то був нутрішній обєм ний вибух, якщо завод не виготовляв і не зберігав вибухових речовин, то такий ефект може бути від вибуху газо-повітряної суміші в середині будівлі

    Анонім reply Vlad Gamer

    Пишуть ,що і панель перекриття була відсутня . Можливо розрахунок був на військові ангари . Зараз у москалів є такі вибухівки , що нам і не снилося . Там приміщення  оху....них розмірів ,яка там газо-повітряна суміш

    S S reply Анонім

  • Марія Іванюта

    Я живу 600 метрів від того місця, звук був дуже потужним! Затряслись шибки і табуретки  підскочили,  був гучним і несподіваним і так само несподівано затих.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up