Партнер рубрики Події

Від 18 червня на Тернопільщині працюватимуть додаткові наряди поліцейських і військових. Перевірятимуть всіх

Від 18 червня на Тернопільщині працюватимуть додаткові наряди поліцейських і військових. Перевірятимуть всіх
  • У воєнний час всі громадяни, які перебувають на території нашої області, повинні мати із собою документи. Паспорт, посвідчення водія або е-документ в ДІЯ на смартфоні.
  • Що перевірятимуть поліцейські, а що військові і що буде з тими, хто не матиме документів чи не став на облік як переселенець, читайте

Додаткові наряди з поліцейських і військових вийдуть на вулиці Тернопільщини вже від 18 червня. Про це повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.  

— Ці наряди включатимуть представників військкоматів, військової служби правопорядку, поліції та тероборони. Наряди працюватимуть цілодобово. Вимушено перевірятимуть громадян, як чоловіків так і жінок, щодо наявності документів, — повідомив Олександр Богомол.

Харків'янину у парку проламали череп. Свої ж

Мета – це контрдиверсійна діяльність, профілактична діяльність щодо вчинення правопорушень, виявлення внутрішньо переміщених осіб, які не стали на облік в органах місцевого самоврядування та військкоматах.

Відео дня

— На жаль, ми маємо вже декілька випадків, коли люди, які до нас приїхали, трохи хуліганили. Останній випадок — група харків’ян в нетверезому стані бились між собою у парку Національного відродження, — повідомив Олександр Богомол. — В одного – перелом основи черепа. Зараз проводиться розслідування. Не хочу говорити, що харків’яни погані, а тернополяни кращі, але ми спонукатимемо всіх до дотримання дисципліни і правопорядку.

Після «прильотів» до Чорткова проводять додаткові навчання, тому мешканців області просять з розумінням поставитись до роботи нових патрулів. І, якщо хтось не матиме документів, їм доведеться пройти у відділок поліції для встановлення особи і підтвердження мети перебування на території області.

— Прошу поставитись до цього з розумінням, тому що, на жаль, деякі люди приїжджають до нас, аби ухилитись від військової служби, — пояснив Олександр Богомол. — Ми постараємось оперативно проводити перевірки, щоб людей довго не затримувати. Людина показує документ. Якщо це місцевий житель, ми оперативно перевіряємо по базах, чи ця людина не в розшуку. Військовослужбовці перевірять, чи ця людина зареєстрована і чи стоїть на обліку, якщо йдеться про військовозобов’язаного.  Якщо ні – буде виписана повістка для явки до військкомату.

У Чорткові виявили колаборантів і шпигунів?

Такі заходи будуть постійними і є вимушеними, аби ми себе спокійно почувались на Тернопільщині, наголошує пан Богомол. Адже мали вже кілька випадків по Чорткову, коли виявили колабораційну діяльність. А також можливу шпигунську діяльність – зараз цими людьми займається СБУ. Про наслідки говоритимемо за результатами розслідування.  

— На Тернопільщині відкрито 5 кримінальних проваджень за 1 частиною 201 статті Кримінального кодексу. Це справи щодо осіб, які видають себе за волонтерів. Почастішали випадки шахрайства. Шахраї представляються держслужбовцями і просять перерахувати кошти на армію. Закликаємо не довіряти людям, які телефонують і просять перерахувати гроші на благодійність, — закликає Олександр Богомол.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (58)
  • Ніна Бойчук

    Цікаво, будуть перевіряти всіх?Чи тільки бідних,а багаті мажори і далі відпочиватимуть?
  • Читач83

    Після " спілкування" з одним безграмотним з  патруля екіпірованим(глибокий тил),що можуть хлопці позаздрити на передовій.Як в старі  часи ментовського безаконня ,побачив мента краще його обійди подалі від гріха. Колоборанти  з'являються по прильоту ракет.
  • Зіновій Олексишин

    Термін «мобілізація» є вичерпним, і не може поширюватися на пляжі, Епіцентри, басейни, громадські місця, автозаправки.

    Якщо не зазначено місце вручення повістки, то має застосовуватися аналогія, щодо призовників і вручатися за місцем пооживання.

    На сьогоднішній день центри комплектування (колишні військкомати) фактично дискредитували термін мобілізація.

    Зайдіть у будь-який Військомат і побачите  здорованів - військових 35-40 років і ніхто добровільно не йде в ЗСУ. Бо в кожного бронь.

    Роботу, яку вони виконують можуть легко і набагато краще виконувати і жінки.

    Вручення повісток має відбуватися обгрунтовано, законно і з науковим підходом.

    Pavel Akiev reply Зіновій Олексишин

    Розкажи русні про закони України.
  • Читач75

    Тепер навіть страшно якісь гроші з собою носити, злочинці в формі заберуть, і нічого не докажете! Безпредел твориться в державі!

keyboard_arrow_up