Від 5 травня почнуть працювати фінансові установи і приватні стоматологи. За яких умов?

Від 5 травня почнуть працювати фінансові установи і приватні стоматологи. За яких умов?
  • Рішенням штабу також дозволили продаж напоїв в одноразовому посуді, якщо їх не вживатимуть на місці. А також роботу закладів харчування, які доставлятимуть їжу.
  • Поки що на Тернопільщині зафіксували невеликий спад захворюваності. Проте за цифрами стежитимуть кілька днів. Адже, кажуть у штабі, вже таке спостерігали – на вихідні затишшя, у будні – ріст захворюваності.

Фінансовим установам, закладам харчування та приватним стоматологам дозволять працювати від 5 травня у Тернополі. Щоправда, за певних умов.

Проект рішення ухвалили на засіданні штабу для боротьби з коронавірусом 4 травня.

Від 5 травня дозволять працювати закладам громадського харчування, які проводитимуть адресну доставку продукції. Але за умови дотримання певних правил, серед яких обов’язковий захист обличчя і рук, температурний скринінг працівників, дотримання вимог санітарної обробки приміщень, безконтактного розрахунку і передачі замовлень.

Відео дня

Кавою та гарячими напоями в одноразовому посуді  «на виніс» також можна буде торгувати від завтра. За тих самих умов – захист працівників, обробка приміщень, температурний скринінг працівників. Ще одна умова – покупці не споживатимуть продукцію там, де купили.

Від завтра дозволили роботу фінустанов. Однак, за умови захисту як працівників, так і відвідувачів. І не більше 1 клієнта у залі.

Від 5 травня працюватимуть і приватні стоматологи. Для пацієнтів – попередній запис і не більше одного у кабінеті. Для медиків – оприлюднити інформацію про обстеження на коронавірус у доступному для відвідувачів місці. Тобто, щоб пацієнти переконались, що лікар здоровий. Персонал має працювати в масках, окулярах та щитках. Регулярно провітрювати та дезінфікувати  приміщення. Стоматологи надаватимуть допомогу лише в ургентних випадках.

Детальніше про всі умови повідомимо згодом, щойно штаб для боротьби з коронавірусом надасть документ.

Загалом у штабі відмічають невеликий спад захворюваності. Однак, за цифрами стежитимуть кілька наступних днів. Адже вже неодноразово на Тернопільщині відмічали спад після вихідних. Натомість у будні дні кількість інфікованих зростала. Лише якщо динаміка буде негативною, можна буде говорити про наступні послаблення карантинних заходів, наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Щодо роботи ринків, їх відкриють лише тоді, коли і власники, і орендарі торгових точок зможуть забезпечити всі протиепідеміологічні вимоги. Це контролюватиме Держпродспоживслужба.

Працівники останньої просили посилити робочі групи муніципалами та поліцейськими для боротьби зі стихійною торгівлею. Однак, це питання розглядатимуть додатково.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (70)
  • валентина

    Тупізм в дописах зашкалює. Питається, якого чорта робили в карантині, якщо навіть не поцікавились, що робиться в світі з епідемією коронавірусу і що це за хвороба?!.  Та якби влада була Господь Бог, то вже давно би відмінила той карантин. А так роблять все можливе, щоб більше людей залишилось здоровими.  Якщо в магазинах, аптеках, банках, ще з потугами можна встановити дистанцію між покупцями та  їх  кількістю,   то як це зробити в громадському транспорті???
  • Natalya Bazaliyska

    читаєш коментарі і бачиш тупість ,вульгарність і неповагу один до одного.відкривати треба все по черзі і з головою.а як бути  тим в кого діти підуть в 1 кллас-документи,оформлення і т.д.транспорт обовязково потрібен.на Східному немає поліклініки-таксі і на БАМ.ринку не має,супермаркет Рукавичка і АТБ в чорта на кулічках.
  • марія

    коли почне іздити громадський транспорт   люди хочуть на роботу нема грошей на проживання а вам парки і сквери там нема короновірусу придурки вам вішають туфту
  • Liudmyla Fedunchyk

    Коли відкриються ДИТЯЧІ САДОЧКИ? Карантин послабили, батьки вийдуть на роботу, а КУДИ ДІТИ МАЛЯВОК?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up