Партнер рубрики Події

Від запчастин до антикваріату: що цікавого продають на «блошиному ринку» Тернополя

Від запчастин до антикваріату: що цікавого продають на «блошиному ринку» Тернополя
  • Щонеділі у Тернополі біля «Овочевого ринку» на вході до парку «Сопільче» розгортається великий «блошиний ринок». Десятки людей приносять на продаж різноманітні речі від запчастин до антикварних меблів.
  • Що цікавого можна тут знайти? Про це дивіться у нашому репортажі!

«Тернопільська барахолка», як її називають місцеві, розгортається щонеділі та триває від ранку до обіду. Коли хороша та тепла погода – вздовж алеї парку в кілька рядів стають десятки продавців. Чимало і покупців, які приходять в пошуках чогось цікавого або потрібного. Серед них люди різного віку. Є багато підлітків, які приходять в пошуках чогось цікавого. Дехто прийшов на «блошиний ринок» за конкретними речима.

– Шукав запчастини до м’ясорубки. В магазині коштують 100 гривень, тут вторгував за 25. Ще купував тут рамки для фотографій, по 10 гривень, – каже тернополянин Василь.  – Буваю тут рідко, але якщо треба якісь специфічні запчастини чи деталі, які важко знайти в магазинах, то можна пошукати їх тут.

Що та за скільки продають

На ринку можна знайти багато різних речей. Здебільшого – запчастини до автомобілів та різної техніки, болти, гайки, старі радянські інструменти та багато іншого.

Відео дня

– Я приїжджаю сюди майже щонеділі. Люди приходять за залізом, запчастинами. Домовляємося, роблю знижки, торгуємося. В мене тут і інструменти, і колодки до «ЗІЛа» і усілякі запчастини. За ціни домовляємося з покупцями, – розповідає продавець Юрій.   

Продають різну побутову техніку. Деяка – робоча, а деяка – на запчастини. Це різні праски, електрочайники, пилососи тощо. Ціни – від 100 гривень. Новий чайник можна купити за 400-500 гривень.

Кілька продавців продають мобільні телефони – як робочі, так і на запчастини. Їх продають від 100 гривень. Переважно це старі кнопкові моделі. Окремо продають акумулятори та цілі гори різних дротів – від старих зарядних пристроїв до кабелів для телевізорів та відеомагнітофонів.

На «блошиному ринку» можна не лише щось купити, а і продати. Деякі продавці пишуть оголошення, що скуповують раритетні речі, монети, значки чи фарфорові фігурки. Ціни – по домовленості, залежно від стану товару та його рідкості.

 

Можна продати старі зламані телефони.

– Я скуповую різні зламані телефони. Стан не важливий, бо я їх беру не на запчастини, а щоб добувати золото з плати. За телефон пропоную 20, 30, 40 гривень, залежно від моделі. Люди переважно приносять зламані кнопкові телефони чи старі смартфони, - розповів один з продавців.

Є багато різних прикрас та біжутерії. Брошки продають від 70 гривень. Різні перстні – від 50. Намисто можна купити і за 20 гривень. Також можна знайти пряжки для ременів, наручні годинники. 

Також є багато одягу та взуття. Воно не нове, але в хорошому стані – кажуть продавці.

Є багато книг, старих платівок та раритетної техніки. Плівкову кінокамеру в робочому стані пропонують купити за 600 гривень.

На «блошиному ринку» можна купити навіть антикваріат. Пан Іван продає раритетні заводні настінні годинники. Вони в дерев’яному корпусі та робочі. Як запевняє продавець, їм 120 років. Їх привіз з Європи. Продає такі по 10 000 гривень. Також є мангал ручної роботи – за 3200 гривень.

Йдемо не за грошима, а за спілкуванням

Для більшості людей, які щотижня приходять на «блошиний ринок», це не спосіб заробітку, а можливість поспілкуватися.

– Я пенсіонер, сюди приходжу не для заробітку, – каже продавець пан Володимир. – На старих запчастинах багато не вторгуєш. Може сто гривень, може нічого за день не продаси. Я сюди приходжу, щоб поспілкуватися з людьми, іншими продавцями. Коли погода хороша, як сьогодні, людей просто море. І так більшість людей, що продавці, що покупці – йдуть сюди за спілкуванням.

Дехто приходить сюди роками – щотижня. Пан Олексій, який продавав різні дрібниці каже, що часто сам відвідує такі «блошині ринки» в інших великих містах. Шукає щось цікаве та спілкується з людьми.

А ви колись бували на блошиному ринку біля «Сопільче»? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ігор Саган

    Був там сьогодні. Не вдалося реалізувати матеріал. Прийдеться виставляти в інтернет )
  • Петро Беріт

    Переважно продають сміття, при чому дуже дорого. Ще як встудентські часи туди заходив асортимент не змінився. По ходу це хобі у людей таке - кожен день жигулем возити те все. Нормальні речі, по нормальній ціні розбирають на ОЛХ миттєво
  • Владислав Козаченко

    Якось Тису там знайшов недорого)

keyboard_arrow_up