Партнер рубрики Події

Видача паспортів по-новому: 14-річні громадяни будуть отримувати ID-картку та ідентифікаційний код одночасно

Видача паспортів по-новому: 14-річні громадяни будуть отримувати ID-картку та ідентифікаційний код одночасно
  • Видача паспортів у 2020 році буде відбуватися по-новому.
  • 14-річні громадяни України будуть отримувати паспорт та ідентифікаційний код одночасно. 

 

Отримання паспорта та реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду) зараз є окремими процедурами. Це означає, що підліткам та їхнім батькам потрібно двічі збирати документи, приходити і до підрозділу Державної міграційної служби чи ЦНАП, і до Державної фіскальної служби, та витрачати свій час на черги.

Плануємо оптимізувати цей процес і трансформувати послугу. Нова послуга ID-14 буде доступною вже цього року, йдеться у повідомлені Міністерства цифрової трансформації України.

Тепер 14-річні громадяни України будуть отримувати паспорт та ідентифікаційний код одночасно. Для цього потрібно особисто звернутися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби або в Центр надання адміністративних послуг за місцем проживання.

Відео дня

Послугу варто оформити не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років. ID-карту можна буде отримати протягом 20 робочих днів (для усіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше - безкоштовно).

Також істотним плюсом є те, що можна не отримувати окремий папірець з ідентифікаційним кодом, пише РБК-Україна.

 

Вартість послуги та пільги

Для громадян, які досягли 14-річного віку, та отримують паспорт громадянина України вперше - адміністративна послуга безоплатна

Подача заяви

Заява-анкета заповнюється працівником ДМС, адміністратором ЦНАП або працівником центру обслуговування «Паспортний сервіс» ДП «Документ»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Андрій Цимбал

    id а донього ще виписку про приписку тре мати то дибілізм нашоі системи
  • Катерина Чабан

    А що це якась проблема
  • Танюшка Садовська

    А я неможу зрозуміти а нащо дитині в 14 років паспорт?
  • Людмила Іваницька

    Коди дітям виготовляють набагато швидше, першокласникам вже їх потрібно мати

    Свєта Ляшкевич reply Людмила Іваницька

    Коли я нарожила синочка в 2017р то вже за тиждень педіатр сказав пртнести код.

    Людмила Іваницька reply Людмила Іваницька

    Тетяна Голова о, точно, забула, бо мої вже дорослі)))

    Тетяна Голова reply Людмила Іваницька

    заключити договір з сімейним лікарем - вже тоді треба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up