Партнер рубрики Події

Чи призупинять у Тернополі дію скандального наказу управління освіти, стане відомо 20 серпня

Чи призупинять у Тернополі дію скандального наказу управління освіти, стане відомо 20 серпня
  • Підготовче засідання у справі про скасування наказу №261 управління і науки Тернопільської міської ради відбулось 15 серпня у Тернопільському окружному. Розглядає справу суддя Дерех.
  • Анну Хасан у залі суду підтримували тернопільські мами із дітьми на руках.

Позивачем у суді виступила Анна Хасан, її п’ятирічний син Ренат Хасана виступив співпозивачем, їхні інтереси захищав у суді адвокат Ростислав Небельський. Відповідач - управління освіти, третя особа на стороні відповідача - міська рада.

Позивачі вимагають відміни наказу №261, згідно з яким батьки дітей, які незареєстровані в Тернополі мають додатково сплачувати 1215 грн за надання послуг дошкільних навчальних закладів. 

Відео дня

Зі сторони відповідачів у засіданні взяли участь представники управління освіти та науки Тернопільської міської ради. На початку процесу вони заперечили відеофіксацію процесу журналістами, та суддя клопотання відхилила.

Перед початком засідання відповідачі запропонували долучити до справи документ Львівської міської ради, як аналогію до тернопільського наказу. Суддя відхилила і це клопотання, оскільки ухвала Львівської міської ради не є предметом розгляду.

У підсумку підготовчого засідання сторона позивача зобов’язалась надати до матеріалів справи довідку про офіційне працевлаштування. Окрім того, на вимогу відповідачів до наступного засідання Анна Хасан має подати довідку про оплату харчування у садку, який відвідує її син.

Анна Хасан розповідає, що все засідання нервувала, бо змоги платити 1215 гривень в місяць не має.

- Зараз Ренат відвідує садок у зведеній групі. Ми переживали, що до наступнго засідання вихователі у садочках знову будуть вимагати підписувати договори. Тим більше договори дають підписувати без печаток, а що дописують на них потім - невідомо.

Наступне засідання суддя призначила на 18 вересня.

Адвокат Ростислав Небельський каже, що така тривала перерва між судовими засіданнями є в межах строків, які передбачені законом.

- Такий термін до наступного засідання змушує нас скласти позов про зупинення дії наказу на навчальний період, - каже Ростислав Небельський. - У письмовому вигляді ми подаватимемо клопотання про зупинення дії наказу в садочках міста  до наступного засідання. 

Суд погодився розглянути клопотання без засідання.

- Ми подамо заяву завтра, 16 серпня. До 20-го серпня включно, суд має його розглянути, - говорить адвокат.

Представники міської ради після засідання коментувати процес відмовились.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up