Партнер рубрики Події

Вифлеємський вогонь миру привезли у Тернопіль

Вифлеємський вогонь миру привезли у Тернопіль

Вифлеємський вогонь миру привезли до Тернополя. Тепер ним аж до Різдва традиційно ділитимуться тернопільські пластуни.

У Тернопіль привезли Вифлеємський вогонь миру. Цьогоріч представники Пласту забрали вогонь із Софіївського собору.

Про це повідомили на сторінці Тернопільської округи Пласту — НСОУ в соцмережі.

Відео дня

Як повідомило «Суспільне», голова «Пласту» в області Дана Гора й голова «Пласту» в Тернополі Василь Цинайко привезли Вифлеємський вогонь миру до станиці.

11 грудня Вифлеємський вогонь передали в станицю Пласту на вул. Федьковича у Тернополі, повідомили у Телеграм журналісти «20 хвилин».

Також Василь Цинайко передав його митрополиту Тернопільському і Кременецькому ПЦУ Нестору.

Вогонь також передадуть у різні установи. Зокрема, в школи, державні установи, лікарні. Обов'язково в церкви й храми, щоби всі люди мали вільний доступ до вогню.

Вифлеємський вогонь буде зберігатись у домівці Пласту до початку Різдва, повідомила «Суспільному» координаторка акції Ярина Забчук. За її словами, тернополяни можуть прийти туди та взяти його собі додому.

Довідка
Вифлеємський Вогонь Миру — це щорічна міжнародна скаутська акція. Її проводять перед Різдвом Христовим. Скаути поширюють вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. Традиційно Вифлеємський вогонь передають із Відня. В Україні вогонь уперше з’явився в 1992 році.

Нагадаємо, раніше Укрзалізниця повідомляла, що Вифлеємський вогонь миру доставила світло Вифлеємського вогню до 24 вокзалів України.

Вже 11 грудня будь-хто зможе отримати Вогонь для свого дому на вокзалах Києва, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Сум, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Чернігова, Луцька, Одеси, Полтави, Херсону, Миколаєва, Запоріжжя, Черкас, Харкова, Львова, Ужгорода, Тернополя, Коростеня, Знамʼянки, Ізюму, Покровська та Краматорська, де будуть встановлені безпечні стенди з Вифлеємським вогнем миру.

 

Читайте також:

У Тернополі близько 700 пластунів зі всієї області взяли участь у «Відкритті Пластового Року»

 Тернопільські пластуни передали Вифлеємський вогонь в Пункті незламності, що на Грушевського

 Відео дня: тернопільські пластуни передали Вифлеємський вогонь миру для читачів «20 хвилин»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up