Партнер рубрики Події

"Викладача ТНЕУ поховають у дворі": ця інформація - фейк! Чому такого бути не може?

"Викладача ТНЕУ поховають у дворі": ця інформація - фейк! Чому такого бути не може?
  • На 69-му році життя раптово помер викладач ТНЕУ Олександр Лисенко. Він пропрацював у Тернопільському національному економічному університеті майже 40 років.
  • Те, що чоловіка поховають у дворі будинку повідомили на інформаційно-аналітичному порталі «Сорока». Деякі інші ЗМІ підхопили цю інформацію та розмістили її на свої сторінках. Однак це – фейк, перевірили журналісти "20 хвилин".

Олександр Лисенко народився 27 лютого 1951 р. у м. Кременець Тернопільської області. Закінчив навчання у за спеціальністю «Інженерна електрофізика». У ТНЕУ розпочав працювати 1977-го року. Спочатку він працював у інформаційно-обчислювальному центрі, у тому числі понад 10 років був керівником цього структурного підрозділу, а у 1999 році працював на посаді старшого викладача кафедри автоматизованих систем і програмування до її реформування. Пан Олександр пропрацював на кафедрі економічної кібернетики і інформатики, а потім на кафедрі комп’ютерних наук.

- Низько схиляємо голову перед смертю Олександра Олексійовича, - кажуть в університеті. - Він був щирою, відкритою та доброю людиною, яка завжди залишиться у нашій пам’яті.

Першого квітня 2020 року Олександра Лисенка не стало. Поховали чоловіка 3 квітня, однак деякі тернопільські ЗМІ повідомили, що чоловіка похоронили у дворі будинку на вулиці Парковій. Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи правда це. У прес-службі ТНЕУ повідомили – це є неправда. Чоловіка, як і має бути, поховали на кладовищі.

Відео дня

- Ми повідомили, що чин похорону відбудеться у дворі будинку на вулиці Парковій, однак деякі ЗМІ «перекрутили» цю інформацію і написали, що поховання проведуть у дворі, - повідомили в університеті. – Чин похорону провели на вулиці, щоб близькі не збирались всередині будинку, адже зараз карантин. Чин похорону і поховання – це різні речі.

Закон України «Про поховання та похоронну справу» також регулює місця поховання людей. Так, відповідно до Закону, померлого не можна поховати в невідведених для цього місцях, як у дворі житлового будинку. Місцем поховання може бути кладовище, крематорій, колумбарій або інша будівля чи споруда, призначена для організації поховання померлих.

Редакція "20 хвилин" висловлює щирі співчуття з приводу смерті Олександра Лисенка рідним, друзям і колегам.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Іван Вальків

    Звісно що фейк. Як ховати у дворах-лише цвинтарі. Лише придурки і дибіли могли в таке повірити

    Ігор reply Іван Вальків

    73%...
  • Алла Мельник

    Вічна пам'ять  та царство небесне
  • Ірина Борвінова

    Царство небесне. Нехай земля буде пухом. Щирі співчуття рідним

    Ірина Борвінова reply Ірина Борвінова

    Павліна Ліфанова дякую, надзвичайно шкода, важка втрата.

    Павліна Ліфанова reply Ірина Борвінова

    Великі слова вдячності хочу висловити Вам Ірино Борисівно. Дякую Вам за все що Ви зробили для Олександра Олексійовича, за  людяність і професіоналізм.
  • Павліна Ліфанова

    Залиште вже в спокої Олександра Олексійовича. Дуже не приємні фейки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up