Викрав велосипед з під'їзду: тернопільські правоохоронці спіймали злочинця. Як захистити своє майно?

Викрав велосипед з під'їзду: тернопільські правоохоронці спіймали злочинця. Як захистити своє майно?
  • Крадіжки велосипедів стаються все частіше. Правоохоронці попереджають тернополян та розповідають елементарні правила за допомогою яких ви зможете вберегти своє майно від рук крадіїв.
  • Ще одного крадія вдалося викрити. Вкрадений велосипед зловмисник добровільно видав.

 

Велосипед – один із найпоширеніших об’єктів злочину. Зловмисники привласнюють чуже майно задля легкої наживи, яке реалізовують за значно нижчою ринковою вартістю.

Незважаючи на численну кількість застережень, поліцейські Тернопільщини продовжують документувати все більше нових фактів привласнення майна вчинених щодо мешканців області. Громадяни зберігають транспорт в легкодоступних місцях, під’їздах багатоповерхівок, а також в підвальних приміщеннях.

Від такого роду злочину потерпів мешканець міста. Як повідомив потерпілий, невідома особа викрала зі сходової клітки його спортивний велосипед.

Відео дня

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до злочину причетний тернополянин 1987 року народження. У скоєному він зізнався. Викрадене майно чоловік добровільно видав.

Відомості про подію правоохоронці внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Поліцейські звертаються до мешканців Тернопільщини та просять не забувати елементарні правила за допомогою яких ви зможете вберегти своє майно від рук невідомих осіб.

Не залишайте велосипед без нагляду, навіть ненадовго. Якщо залишаєте ровер навіть на кілька хвилин – обов’язково закріпіть його на надійний ланцюг або замок. Використовуйте як мінімум два замки. Ця порада має подвійний сенс. По-перше, впоратися з двома замками – це як мінімум в два рази більше часу. По-друге, наркомани часто «роздягають» пристебнуті велосипеди, два замки дозволять зберегти колеса. 

Обов’язково один із замків повинен бути U-подібним, так як товсту металеву дужку складніше перекусити/перепиляти простими засобами. Втім, недорогі U-подібнізамки злодії і не намагаються «кусати», вони легко ламають саму основу замка.

Окрім цього необхідно зберігати всі документи на велосипед. За їх допомогою ви зможете підтвердити право власності на майно. Запишіть або краще сфотографуйте серійний номер рами, що знаходиться знизу кареточного вузла (найнижча точка рами).

А якщо вже так трапилось, що ваш велосипед вкрали, то панікувати не варто, телефонуйте на лінію «102».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up