Партнер рубрики Події

Він пішов у Небесне військо і йому назавжди 30… Тернопільщина прощається з Тарасом Самбором

Він пішов у Небесне військо і йому назавжди 30… Тернопільщина прощається з Тарасом Самбором
  • З Тарасом завжди було весело та легко не тільки у танці, але й у житті, адже всіх розумів, вмів поспівчувати, для кожного знаходив потрібне слово, згадують класна керівничка та однокласники.
  • Активний учасник Євромайдану. Коли почалось повномасштабне вторгнення, став на захист рідної землі. Пройшов військове навчання за кордоном, після якого вирушив на схід, в зону бойових дій.
  • Однорічна Ангелінка та 6-річна Емілія ніколи більше не побачать свого татуся, хіба на фото. Овдовіла дружина Юлія, втратили сина батьки Орися Богданівна та Григорій Іванович, а брата – старша сестра Наталя.

 

Він від 20 серпня був на сході і загинув у бою як Герой — Тернопільщина прощається з 30-річним Тарасом Самбором.

У скорботі і Скалатська громада — люди опустились навколішки, зустрічаючи свого Героя, мешканця Скалата, якому назавжди тепер 30…  

Жоден футбольний матч не обходився без нього

— Молодий, активний, завжди усміхнений, життєрадісний та щирий. Він віддав своє життя, захищаючи нашу Батьківщину. Він пішов у Небесне військо, — гірку звістку повідомив землякам голова Скалатської громади Петро Савончак. — Приносимо свої щирі співчуття дружині, батькам, рідним та близьким. Без батька залишились двоє малолітніх дітей. Сил і терпіння рідним пережити таку важку втрату. Вічна пам’ять Герою…

Відео дня

Самбір Тарас Григорович народився 6 лютого 1992 року у Скалаті. У 1998 році став першокласником Скалатської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. За час навчання проявив себе як старанний учень, доброзичливий однокласник, турботливий товариш.

— Тарас захоплювався спортом та був активним учасником шкільних, міських, районних і обласних змагань з різних видів спорту, — згадують про свого випускника у школі, де навчався Герой. — Особливо багато здобутків мав у футболі. Жоден матч на міському стадіоні не обходився без його участі.

Юнак мав художнє обдарування, був активним учасником мистецьких заходів школи та міста, займався хореографією, згадують класна керівничка та однокласники. З Тарасом завжди було весело та легко не тільки у танці але й у житті, адже всіх розумів, вмів поспівчувати, для кожного знаходив потрібне слово.

Активний учасник Євромайдану

У 2009 році Тарас Самбір став студентом інженерно-педагогічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. Саме в студентські роки Тарас був активним учасником Революції гідності. У лютому 2014 року разом із своїми земляками знаходився в епіцентрі подій на Майдані, відстоюючи право на гідність і свободу для всіх українців.

Коли почалось повномасштабне вторгнення росії на нашу землю, став до лав Збройних сил України. Пройшов військове навчання за кордоном, після якого вирушив на схід, в зону бойових дій. Загинув 16 листопада 2022 року. 

Однорічна Ангелінка та 6-річна Емілія ніколи більше не побачать свого татуся, хіба на фото… Овдовіла дружина Юлія, втратили сина батьки Орися Богданівна та Григорій Іванович, а брата – старша сестра Наталя.

«Вічна пам'ять Герою. Дуже важка втрата для сім'ї, родини, містечка, — каже Мария Луків. — Повірити важко…»

— Співчуття сім'ї, родині... Нехай Господь дасть сил близьким пережити непоправну втрату сина, чоловіка і тата, — співчуває Галина Барткова. — Вічна пам'ять і Царство Небесне...

 

Редакція висловлює щирі співчуття батькам, дружині, донечкам, сестрі, рідним, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (351)
  • Валентина Усенко

    Вічна память царство небесне
  • Наталья Антонова

    Вічна пам'ять співчуття рідним
  • Тодерян Елена

    ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ НИЗЬКИЙ УКЛИН ГЕРОЮ ВИЧНА ПАМЯТЬ
  • Ліля Ппоцюк

    Чому ідуть  найкращі?
    Царство небесне...

keyboard_arrow_up