Партнер рубрики Події

Він жив своєю справою: у Тернополі попрощалися зі знаним фотографом Андрієм Шкварком

Він жив своєю справою: у Тернополі попрощалися зі знаним фотографом Андрієм Шкварком

Тернополяни провели в останню путь знаного у місті фотографа Андрія Шкварка у суботу, 15 червня. Попрощатися до Будинку Печалі прийшли рідні, колеги, близькі та друзі Андрія.

Андрій Шкварко народився 12 грудня 1969 року. Ще зі школи він почав захоплюватися фотографією. Цьому вирішив присвятити своє життя, пригадують друзі.

Попрощатися прийшли чимало людей. Багато і досі не можуть повірити, що серце Андрія перестало битися. Йому було 54 роки.

Відео дня

Андрій з юності почав професійно займатися фотографією. Працював у різних стилях. Робив індивідуальні зйомки, фотографував різні заходи та весілля. Також це був чи не єдиний у місті митець, який робив фотозйомки у стилі НЮ.

– Це дуже талановита людина. В юнацькі роки він вирішив стати фотографом і робив для цього все. Я працювала з ним тридцять років. Це дуже неординарна і щира людина. З ним було легко. До нього були величезні черги людей. Я пригадую, як в одну суботу він проводив весільні зйомки для 19 пар. Але він не перетворював це в «конвеєр». Кожна зйомка була для нього творчістю. Він вкладав в це душу. Це дійсно в ньому захоплювало. Ще він вмів розкрити людину. Якщо на зйомку приходила закрита і закомплексована людина, він вмів знайти підхід та зробити вражаючі фото, – розповідає співробітниця Андрія Алла.

Ті, хто з ним працював, пригадують його енергію та любов до справи.

– Від був дуже доброю людиною, яка до всіх ставилась однаково. Відвертий, щирий. Це файна людина файного міста. Справжній митець, адже для нього це не була просто робота, це спосіб життя. Фотографії в нього були прекрасні. Енергії в нього було дуже багато. Спостерігати за ним і його роботою було захоплююче, як він вмів підбирати пози, ракурси, робити фантастичні кадри, – розповідає знайома, колишня працівниця Андрія Світлана Кара.

Андрій Шкварко помер 12 червня. Як розповів його друг та однокласник Юрій Остап’юк, його знайшли у фотостудії після того, як він добу не виходив на зв’язок.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Наталя Тернопільська

    Вічная і світлая пам'ять поклін і шана Захиснику України Андрію! Спочивай Янголе з Богом у мирі в царстві воїнстві небеснім! Щирі співчуття батькам родині друзям та побратимам🕯🕯🇺🇦😢🙏🌹🌹
  • Viorika Danilova

    🙏🙏🙏
  • Оксана Фармега

    Вічна пам'ять царство небесне а рідним співчуття
  • Віта Пахольчук

    Світла і вічна пам'ять, царство небесне...😢🙏

keyboard_arrow_up