Віталік, дитино, як??? Що розповіли у Бережанах про Героя Віталія Скакуна, який підірвав міст разом із собою

Віталік, дитино, як??? Що розповіли у Бережанах про Героя Віталія Скакуна, який підірвав міст разом із собою
  • Хлопчині було 25. За словами сусідів, минулого року він підписав контракт з 35 бригадою.
  • Його поступок говорить про те, як він був вихований. Віталій завжди так реагував на несправедливість і всюди був першим, щоб це змінити, каже директор школи, де навчався хлопчина і де працювала його мама.  
  • У Бережанах досі проживає бабуся, мама зараз за кордоном, на Львівщині з родиною живе старша сестра. Батька рік тому забрала тяжка недуга.
  • Вічна пам’ять і вічна слава тобі, Герою!

— Віталік, дитино, як??? — жінка на тому кінці дроту не могла стримати сліз. Пані Оксана — сусідка загиблого героя з Бережан Віталія Скакуна. — Я його ще малим пам’ятаю, золота дитина. Родина дуже хороша, бабця тут, в Бережанах. Навіть не уявляю, що та бідна жінка має пережити і чи вона знає. Дочка в Італії, мама Віталика. Зараз навіть страшно бабцю Марію зустріти. Як їй в очі глянути?

СКАКУН Віталій Володимирович – сапер інженерно-саперного відділення окремого батальйону окремої бригади морської піхоти. Геройськи загинув 24 лютого 2022 року, коли визвався підірвати Генічеський автомобільний міст, щоб зупинити просування ворожої танкової колони. Віталій Скакун замінував важливий стратегічний об’єкт, але вчасно відійти звідти він не встиг.

За словами побратимів, Віталій вийшов на зв’язок та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух. Про це повідомили на сторінці 35 окремої бригади морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського, де за контрактом служив наш земляк.

Відео дня

Народився і жив в Бережанах

— Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону, — повідомили побратими. — Командування морської піхоти буде клопотати перед вищим командуванням про присвоєння матросу Скакуну Віталію Володимировичу державної нагороди.

Віталій Скакун народився 19 серпня 1996 року в місті Бережани Тернопільської області. У морського піхотинця залишилась мама, бабуся і старша сестра.

Віталій навчався в школі №3 Бережан, там же до виїзду в Італію працювала педагогом-організатором його мама Орися. Життя батька хлопця минулого року забрала тяжка недуга – онкологія.

Мамина мама, бабуся Марія, досі проживає в Бережанах. Сестра загиблого героя Наталя також має бережанську реєстрацію, запевнили у міськраді. Проте разом з чоловіком та двома дітьми мешкає на Львівщині.

Прекрасна дитина...

Віталік після школи вступив до вищого училища, навчався на зварювальника. Потім вступив до Львівської політехніки. А рік-півтора тому підписав контракт на службу в ЗСУ і поїхав на Миколаївщину.

— Прекрасна дитина, хороший учень, всім цікавився, мені дуже важко про нього говорити саме зараз і саме так, в минулому часі, — каже директор Бережанської школи №3 Володимир Гринкевич. — Він вирішив, що його доля — армія. І пішов служити. Це учень нашої мами, яка вчителювала у нас… Хороша дитина – більше тут нічого не скажеш. Ми як почули про його загибель…

Його поступок говорить про те, як він був вихований — саме так Віталій завжди реагував на несправедливість, негаразди, каже директор.  

— Будемо думати, як вшанувати його пам’ять у нашій школі, щоб зберегти її не на день і не на місяць, а на все життя, — запевнив Володимир Гринкевич. — Навіть собі не уявляємо, як це мама повинна прийняти…

2 березня Тернопільщина на колінах, зі слізьми, молитвою та військовими почестями попрощалась з першим загиблим на війні Героєм-земляком.

За героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України та вірність військовій присязі Президент України посмертно присвоїв Віталію звання «Героя України».

 

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває мамі, сестрі, бабусі, всій родині та землякам. Вічная тобі пам’ять і слава, Герою…

Читайте також

Тернопільщина прощається з Героєм України Віталієм Скакуном (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

Загинув як Герой! Матрос ЗСУ підірвав міст разом з собою

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1528)
  • Тамара Христич

    Вічна пам'ять
  • Ольга Косменюк

    Светлая память. Покойся с миром. Спасибо тебе за подвиг.
  • Наталія Соєцька

    Світла пам'ять Герою .
  • Ірина Кушнір

    Вічна пам'ять!😢😢😢

keyboard_arrow_up