Партнер рубрики Події

Війна за котів: як активісти «замурованих» тварин шукали. Ексклюзивне відео

Війна за котів: як активісти «замурованих» тварин шукали. Ексклюзивне відео
  • Навколо 28 школи розгорівся скандал. У соцмережах з’явились повідомлення, що там, ніби то, частину котів, які проживали у підвальних приміщеннях, вигнали на вулицю, а частину – «замурували», перекривши всі входи та виходи.
  • Біля школи зібрались активісти, зоозахисники та пенсіонери, які підгодовують котів. Журналіст «20 хвилин» побував на місці події. Дивіться ексклюзивні відеокадри, як розгоралися події.

Зоозахисники прийшли до навчального закладу у четвер, 16 грудня о 17:00. З собою взяли клітки для транспортування тварин. Зібрались кілька представників громадських організацій та кілька мешканців прилеглих будинків, які підгодовують котів.

Адміністрація школи дозволила людям пройти до підвалів, щоб подивитися, ч и є там коти та відловити їх. Однак у підвальному приміщенні знайшли лише мертвого кота, який пролежав там не один місяць.

Між активістами та педагогами почалась сварка з прокльонами. Пенсіонерки, які підгодовували котів, почали обзивати працівників школи.

Відео дня

Працівники навчального зкладу ж переконували, ніхто котів не «замуровував», оскільки до підвалу кожен день заходить техперсонал, а деякі вентиляційні отвори лишаються відкритими. Більше дивіться на відео:

Директорка школи №28 Лідія Вавринів намагалась пояснити активістам, що безпритульним тваринам не місце в школі. Санітарні норми не дозволяють тримати бездомних котів на території навчальних закладів. Також розповіла, що через котів у підвалі завелися блохи, яких кілька разів виводили. Коти роздирають утеплення труб. Однак активістів це не переконало – вони продовжили звинувачувати директорку та вчителів у жорстокому поводженні з тваринами.

Деякі батьки, які забирали дітей зі школи, стали на захист вчителів. Вони запевнили – щодня бачать на території школи котів, які вільно можуть потрапити до підвалу.

Врешті на місце прибула слідчо–оперативна група. Активісти написали заяву, про жорстоке поводження з тваринами. Поліцейські взяли пояснення у свідків. Однак ламати заблоковані вентиляційні шахти відмовилися – пояснили активістам, що вони документують правопорушення, однак не мають права нічого нищити чи ламати.

Врешті вчителі та зоозахисники з пустими клітками розійшлися. Тепер справою займатимуться правоохоронці. Вони проведуть перевірку за фактом звернення та повідомленнями у соцмережах.

Про те, що призначать перевірку повідомив і міський голова. Ось що він написав у відповідь на коментар однієї з тернополянок на своїй сторінці у Фейсбуці:

– Управлінню освіти було доручено детально вивчити ситуацію та надати пояснення. За їх даними, інформація, яку Ви надсилаєте, не була підтверджена. Також на місці були журналісти та представники громадськості, які побачили, що факту "знущання над тваринами" не було. За детальною інформацією можете звернутися безпосередньо в Управління освіти. Дякую за розуміння!

Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за розвитком подій. Більше – згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ігор Тернопіль

    Всіх людей можна постратись зрозуміти,є різні багатовекторні причини та думки,бидлоурбанізований рагулізм насєлєнія яке питається виживати в державі,аж ніяк не сприяє любові до безпритульних котів чи собак… на жаль….
  • Віра Кушнерик

    Причина була..чогось люди зібралися..!!
    А висвітлюють так, ніби просто посваритися прийшли
    Безпритульні тварини-це проблема..але таке рішення зимою ..явно не  правильне!!!!!! 😥
    І так в  в школах можливо не місце котикам ..чи є такий закон чи ні..але в тому підвалі видно що не часто люди бувають..
    Кому ж ті коти мішали

    Ульяна Черніховська reply Віра Кушнерик

    Соломійка Мудрик а може відловлювати двоногих паскуд які їх роблять безпритульними?ні,не думали? А може почніть годувати їх нормальною їжею і в лоточках а не сміття в вигляді відходів з тюльки швиряти за вікна?
    По вашому кіт має сам собі зварити гарнір і накинути в тарілку?

    Ірина Зима reply Віра Кушнерик

    Віра Кушнерик причини і лохів би не було якби підвали обробляли, а не гроші списувати це одне. А інше шкільні підвали на скільки пам'ятаю мали би використовуватись як сховище під час бойовихдій, а не закидатись хламом... За чим живиться перевірка яка допускає роботу школи. Внас не той час щоб смітник робити у підвалі...

    Світлана Козелець reply Віра Кушнерик

    Соломійка Мудрик законів просто понапридумували, щоб гроші заробляти, а регулювати проблеми такого роду немає кому

    Соломійка Мудрик reply Віра Кушнерик

    Віра Кушнерик в нас в будинку через тих котів до 4 поверху в квартирах блохи , під вікнами їх годують головами з тюльки і ці всі запахи наші сусіди нюхають щодня ,якщо вже є така проблема то їх треба відловлювати і тримати в якомусь притулку для тварин .

keyboard_arrow_up