Партнер рубрики Події

Його недаремно називали «кременем». На Тернопільщині прощаються зі Степаном Геником

Його недаремно називали «кременем». На Тернопільщині прощаються зі Степаном Геником
  • Він був одним з перших, хто вийшов на Майдан, а з початком війни в Україні пішов добровольцем. Був справжнім патріотом України і рідного краю.
  • У Степана залишились двоє синочків – 3-річний Арсен та 11-річний Мирон. Овдовіла й дружина Віра. Вічна і світла пам’ять тобі, Герою…  

Війна забирає найкращих...

Заголовок

— З глибоким сумом сповіщаємо про смерть палкого патріота, нашого земляка, бійця Збройних сил України, активіста Євромайдану , учасника бойових дій (АТО) , активного члена ГФ «САМООБОРОНА КОЗІВЩИНИ», Громадської ветеранської організації «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України», який загинув від рук окупантів, жителя с. Криве, ОТГ Козови Тернопільського району Степана Мироновича Геника, — повідомив Роман Миц.

Відео дня

Геник Степан Миронович народився 20 cерпня 1984 р. Загинув 19 квітня 2022 р. на сході України. 

 

— Члени громадського формування. «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» та всі жителі Козівщини висловлюють щирі співчуття з приводу непоправної втрати батька синам, дружині, братові та рідним і близьким, а також побратимам Степана, — йдеться у повідомленні Романа Мица.

У Степана залишилось двоє синочків – 3-річний Арсенчик та 11-річний Мирон. Овдовіла дружина Віра. Осиротів весь Козівський край, бо Степан був надзвичайною людиною, кажуть ті, хто його добре знав.

— Коли почався Майдан – він був одним з перших, хто долучився до Революції гідності і пробув там дуже довго. Після завершення подій на Майдані  добровольцем пішов на війну. А потім був тут, в місцевій самообороні.

Був активним громадським діячем в селі, відстоював інтереси простих людей-односельчан. Не раз брав участь в акціях протестів на боці громади. Про таких кажуть, —  «гарячі голови». А ще, що Степан — надзвичайно добра, щира людина із загостреним почуттям справедливості.  

— Що хто не попросив — він завжди послухає, ніколи не відмовляв тим, хто просив у нього допомоги і підтримки, і завжди всюди був в перших рядах, — каже Роман Солтис. — Питання справедливості у нього були на першому місці.

Односельці пам’ятають його за добрими справами та вчинками справжнього чоловіка й активіста. Пригадують, як Степан разом із братом контролювали самовільну вирубку у місцевому лісі. Часом там було дуже гаряче, але вони не відступили. Таким Герой із Кривого був у всьому…

— Він завжди долучався до добрих справ, твердий, його недаремно називали «кременем» — такий виважений, стійкий і незламний, — каже Роман Солтис. — Дуже великий патріот. Сильно переживав за Україну, рідне село та своїх односельців. Щойно почалось повномасштабне вторгнення в Україну, він одним із перших пішов у військкомат. І в цьому весь наш Степан… Це величезна і болісна втрата для всієї громади Козівщини.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття матері, дружині, синочкам, всій родині, друзям, односельцям та побратимам. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Таня Герцунь

    Вічна пам'ть.
  • Кравец Лариса

    Вічна пам'ять Герою.Щирі співчуття батькам,дружині,діточкам.
  • Анатолий Седанов

    Нехай з Богом спочиває. Співчуття родині.
  • Світлана Стефінін

    Світла пам'ять нашим Героям

keyboard_arrow_up