Війна забирає найкращих: Тернопільщина прощається з захисником Олександром Микитинцем

Війна забирає найкращих: Тернопільщина прощається з захисником Олександром Микитинцем
  • Сумна звістка сколихнула село Білокриницю Кременецького району. Від важких поранень помер захисник Олександр Микитинець.
  • Прощатимуться з Героєм у неділю, 25 вересня.

Знову сумна втрата постукала у наші серця. Війна забирає найкращих… – пише староста села Білокриниця Роман Пшевлоцький.

Олександр отримав важкі поранення 6 вересня біля населеного пункту Балаклея Харківської області. Медики боролись за життя, однак, на жаль, 23 вересня серце героя перестало битися. Йому було 59 років.

– Ще від початку широкомасштабного вторгнення він добровольцем пішов боронити Україну від ворога, не зміг спокійно дивитись як гинуть молоді люди, – розповідає Роман Пшевлоцький. – У Олександра залишилась сім’я: дружина, двоє синів, внук та новонароджена внучка, яку йому так і не вдалося побачити. Низько схиляємо голову перед цією напрочуд працьовитою людиною, прекрасними сім’янином, вірним та щирим другом. Нехай Господь прийме його душу у Царство Небесне!

Відео дня

Близькі друзі Олександра не можуть повірити, що його більше немає з нами.

– В мого тата нема рідних братів та сестер, але в слово «друг» тато вкладає зв’язок, який зазвичай мають рідні люди, – пише Софія Прокопович. – Дядько Саша і був тим другом-братом. З дитинства пам’ятаю спільно проведені свята, наш Герой запам’ятається мені своєю мудрістю, теплою посмішкою, трепетною любов’ю до дружини та безмежною любов’ю до своїх синів. Вічна пам’ять.

У соціальних мережах знайомі Олександра висловлюють співчуття родині.

– Господи… Сашко, не можу повірити, що тебе вже немає, уклін тобі великий і співчуття рідним! – пише Ірина Ковальчук.

– Вічна пам'ять ГЕРОЮ! Щирі співчуття рідним та близьким! Дякуємо за захист. Ми ніколи не забудемо і ніколи не пробачимо, – пише Тетяна Ковчинська Пшевлоцька.

– Вічна пам'ять герою, а сім'ї співчуття та витримки, мирного неба, пише Катерина Горбаченко.

– Царство небесне та вічна пам'ять прекрасній людині, хорошому другу, герою Олександру.Щирі співчуття рідним. Дай боже сили перенести велику втрату, – пише Світлана Амеланович.

Тіло захисника зустрінуть о 12:00 на блокпосту в Шепетині у неділю, 25 вересня. Після цього його супроводжуватимуть в Кременець, де на майдані Борцям за Волю віддадуть шану з військовими почестями.

В останню путь захисника супроводжуватимуть до рідного дому в селі Білокриниця через вулицю Богдана Хмельницького, де він народився. Чин похорону відбудеться в церкві святого апостола Івана Богослова. Поховають воїна на Білокриницькому цвинтарі.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та близьким Олександра. Вічная пам’ять!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Лідія Єгорова Сирота

    Вічна пам'ять
  • Tetiana Kyshnir

    🙏🙏🙏
  • Оксана Молнар

    😢😢😢😢
  • Марія Назар

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up