Партнер рубрики Події

У Товстому прощаються з військовим медиком Олегом Андрощуком-Русиняком

У Товстому прощаються з військовим медиком Олегом Андрощуком-Русиняком
  • 9 квітня 2022 року внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Попасна загинув бойовий медик, старший солдат Андрощук (Русиняк) Олег Степанович.
  • «Шановна Оксана Теофілівна, вклоняюся вам до землі і дякую за сина, який мужньо захищав рідну землю і нас всіх. Сили вам і терпіння. Слава Україні і її Героям», — земляки співчувають матері загиблого Героя.

 

— Олег був дуже справедливим, людяним, добрим, щирим і понад усе хотів допомогти іншим, — поділилась двоюрідна сестра загиблого Любов Кирничук. — Коли востаннє дзвонив мамі 29 березня, казав: мамо, не одна дружина і матір подякують мені за спасіння своїх чоловіків і синів. І ти пишатимешся мною…

Олег із родини Січових стрільців. Його дідусь по маминій лінії загинув у 29 років за Україну. І Олег фактично повторив його долю, кажуть рідні. Бо, коли почалась війна, сказав: я не можу інакше, я мушу йти… Я мушу зробити так, як мені підказує совість.

— Дякую йому, бо він нас охороняв і захищав фактично ціною власного життя, — каже сестра. — У нього залишились старенькі батьки. Люда, рідна сестра, далеко за кордоном, і, на жаль, не може приїхати попрощатись із братом.

Відео дня

Олег не мав власної родини, проте був завжди першим, аби комусь допомогти. Таким він був і в житті, і на полі бою…

У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять вірного сина України. Герої не вмирають!

13 квітня 2022 року у Товстенську громаду привезли тіло загиблого Захисника України, земляка Андрощука (Русиняка) Олега Степановича. В останню путь його проведуть о 14.00 14 квітня.

Андрощук (Русиняк) Олег Степанович народився 26 лютого 1970 року у смт. Товсте, Чортківського району (колишнього Заліщицького – прим. авт.) Тернопільської області.

Напередодні земляки зустріли тіло загиблого Героя старшого солдата Олега Андрощука (Русиняка).

— Вічна пам'ять нашому Героєві. Герої не вмирають! Щирі співчуття матері та родині, — висловлюють щирі співчуття матері загиблого односельці. — Шановна Оксана Теофілівна, вклоняюся вам до землі і дякую за сина, який мужньо захищав рідну землю і нас всіх. Сили вам і терпіння. Слава Україні і її Героям…

Олег Андрощук (Русиняк) загинув 9 квітня 2022 року внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Попасна.

— У цей час уся Товстенська громада схиляє голови в глибокій скорботі, — йдеться на Фейсбук-сторінці громади. — Приносимо співчуття рідним та близьким, розділяємо ваш біль втрати. Низький уклін нашому воїну-захиснику! Герої не вмирають!

«Вічна пам‘ять Олегу! А пані Оксані — вдячність і низький уклін за виховання сина! — каже  Галина Петльована. — Терпіння вам і сили, щирі співчуття, пані Оксано!»

Як стало відомо «20 хвилин» Олег останні роки не проживав у Товстому, але тут народився та ходив до школи. Його батьки розлучились, а сестра зараз перебуває за кордоном. Зустрічала тіло загиблого сина на рідній землі мама Оксана. Вона й проводжатиме свого Героя в останню путь…

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває родині загиблого медика, усім землякам і побратимам. Вічна пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (75)
  • Tetyana Gusak

    Царство небесне Вічна пам'ять герою Співчуття рідним
  • Ольга Кабан

    Вічна пам'ять герою
  • Yaroslava Senkiv

    Вічна пам'ять герою України Царство небесне Щирі співчуття рідним і близьким Герої не вмирають ти завжди будеш в наших серцях
  • Maria Kalakura

    Вічна пам'ять Герою 😢 🇺🇦

keyboard_arrow_up